Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá rodina prišla na Vianoce o živobytie. Plamene im pohltili autoservis
Zdielať na

Mladá rodina prišla na Vianoce o živobytie. Plamene im pohltili autoservis

STRÁŽA / Nepríjemný prvý sviatok vianočný mal majiteľ autoservisu v obci Stráža. Budovu, kde mal dielne, zachvátili ráno plamene. Zhoreli autá, náradie a vlastne všetko, čo mladú rodinu živilo.

Dym valiaci sa spod strechy autoservisu v areáli družstva si všimli ľudia, ktorí šli domov z kostola. "Po príchode na miesto sa zistilo, že objekt je v tretej, najvyššej fáze horenia," vyjadril sa krajský riaditeľ hasičov Jaroslav Kapusniak. 

Z budovy sa podarilo majiteľovi vytlačiť už len jedno auto. "Volal mi kamarát, že horí dielňa. Utekal som sem, ale moje auto je zhorené," vraví ďalší majiteľ auta. 

Majiteľ mal objekt v prenájme. Zhorelo mu náradie aj celé zariadenie. Prišiel o všetko, čo ho živilo. Keďže hrozilo, že sa strecha budovy prepadne, hasiči museli likvidovať požiar len zvonku. 

Zasahovali v dýchacích prístrojoch, sálavé teplo a silné zadymenie nedovolilo hasičom vstúpiť do budovy. "Keďže sa jedná o starší objekt a ťažkú plechovú strechu samozrejme hasiči zasahovali zvonku," uviedol Kapusniak. Profesionálnym hasičom pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Varína Krasňan a Dolnej Tižiny.

"Prvý sviatok vianočný a tu sa maká z jednej strany z druhej, to fakt vidieť to nasadenie hasičov, super," vraví obyvateľ obce. Prečo servis začal horieť je v štádiu zisťovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy