Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Záchranári zasahovali na Štedrý deň až v 1 422 prípadoch. Dva prípady sa skončili tragicky
Zdielať na
Krimi

Záchranári zasahovali na Štedrý deň až v 1 422 prípadoch. Dva prípady sa skončili tragicky

Archívna reportáž

Pri rannej nehode vo Zvolene sa zranilo 13 ľudí. Vracali sa domov na sviatky:

BRATISLAVA / Záchranárov volali počas Štedrého dňa najmä k bolestiam brucha, problémom s tlakom a dýchaním. Dvom seniorom už zdravotní záchranári nedokázali pomôcť. Celkovo zasahovali až v 1 422 prípadoch.

Najmä k bolestiam brucha, problémom s tlakom a dýchaním volali počas Štedrého dňa záchranárov. Dvom seniorom už zdravotní záchranári nedokázali pomôcť. Počas 24. decembra volali záchranárov k dvom úmrtiam mimo domova.„V okrese Veľký Krtíš zomrel starší muž a v okrese Krupina taktiež senior, ktorý sa utopil v potoku,“ informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Alena Krčová. 

Celkovo záchranná zdravotná služba zasahovala v utorok v 1 422 prípadoch. Počet volaní na tiesňovú linku bol podľa slov Krčovej „oveľa vyšší, časť z nich sme vyriešili konzultáciou, odbornou radou pre pacienta, prípadne jeho smerovaním k lekárovi bez vyslania ambulancie záchrannej zdravotnej služby“.

Operátori z tiesňovej linky 155 vysielali záchranárov najčastejšie k akútnym bolestiam brucha, prípadom zvýšeného tlaku a sťaženého dýchania. Najviac zásahov zaznamenali v Košickom kraji, v ktorom potrebovalo pomoc 246 pacientov. Naopak, najmenej v Trnavskom kraji, kde záchranári pomohli 143 pacientom.

Hanba pre trochu vianočného punču. Za volantom nafúkal miestny poslanec a kandidát do parlamentu. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy