Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prestrašený vodič kamióna oznámil, že zachytil chodca. Po tele však žiadne stopy neostali
Zdielať na

Prestrašený vodič kamióna oznámil, že zachytil chodca. Po tele však žiadne stopy neostali

NITRA/VEĽKÝ LAPÁŠ / Na ceste medzi Nitrou a Veľkým Lapášom policajti prehľadávali okolie. Vodič kamióna z Maďarska totiž tvrdil, že zrejme niekoho zrazil. K nehode malo dôjsť vo večerných hodinách a za výdatného dažďa.

Vodič smeroval z Topoľčian do Budapešti a v kamióne viezol chladničky. Cestu v okolí Veľkého Lapáša dobre pozná, bola však zlá viditeľnosť a silný dážď.

Vodič začul náraz, mal pocit, že do niekoho narazil spätným zrkadlom. "Vo výške zrkadla som spozoroval, že som zrejme niečo strhol, tak som prešiel trocha ďalej, lebo bola premávka, a aby som nikoho neohrozil, tak som odstavil auto," opísal incident vodič kamióna. 

Muž zastavil na krajnici po zhruba 600 metroch a zavolal na tiesňovú linku, že zrejme zrazil chodca. Na miesto smerovali záchranárske zložky. Polícia prehľadávala okolie cesty. Všetko sťažovala tma aj počasie. "Som vystrašený, pravdaže, ale svedomie mi hneď vnuklo, aby som volal pomoc, to je samozrejmé," poznamenal vodič. 

Policajti hľadali spolu s vodičom aj stopy na aute. Na spätom zrkadle nevideli však nič. "Auto je úplne v poriadku, všetko sme prezreli," potvrdil vodič. 

Policajti prehľadávali okolie, nikoho tu však zatiaľ nenašli. "Po nahlásení na tiesňovú linku policajti prehľadávali okolie zhruba päť hodín, pomáhal im aj služobný pes," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Vodič kamiónu nám povedal, že aj keď sa ukázalo, že nikoho nezrazil, keby nezastaví, trápilo by ho svedomie. Policajtom bol vďačný za profesionálny prístup. "Za mnou išlo také biele auto, ale ani neblikalo, ani nerobilo nič, preto som si myslím, že sa vlastne nič nestalo," dodal vodič. 

Hanba pre trochu vianočného punču. Za volantom nafúkal miestny poslanec a kandidát do parlamentu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy