Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Brutálny útok na poštára: Mladík si podľa polície svoj zvrhlý čin naplánoval
Zdielať na

Brutálny útok na poštára: Mladík si podľa polície svoj zvrhlý čin naplánoval

/ Brutálny útok s cieľom zavraždiť poštára vyšetrujú kriminalisti u našich susedov v Česku. Dvaja ležia v plzenskej nemocnici vo vážnom stave po tom, čo doručili balík na dobierku. Mladík ale nemal v pláne platiť.

Svoj zvrhlý čin si podľa policajtov starostlivo naplánoval. Vytvoril si falošnú identitu a objednal historickú zbraň za desiatky tisíc. Nechal si ju poslať na dobierku, menil miesto doručenia. Na poštára ale nečakal s peniazmi, ale so sekerou. "Pri doručení zásielky 20-ročný mladík na poštového doručovateľa zaútočil so sečnou zbraňou. Udrel ho do hornej časti hlavy," uviedla hovorkyňa polície Zuzana Týřová. 

Poštár mal so sebou kolegyňu, keď počula krik, išla sa pozrieť čo sa deje. Ďalšie rany útočníka zasiahli aj ju. "Išlo o dve vážne poranenia, údery smerovali najmä do oblasti hlavy. Zranených sme ošetrili a následne previezli do Fakultnej nemocnice Plzeň,"  informoval hovorca záchrannej služby Radek Hess. 

Začalo sa rozsiahle pátranie po útočníkovi, ktorý sa z miesta činu vytratil. V noci boli ale policajti úspešní. "Po útoku 20-ročný mladík prevzal zásielku, ktorú si objednal a z miesta utiekol preč. Ihneď sme po ňom začali intenzívne pátrať, pričom pred druhou hodinou ráno v sobotu sa nám ho podarilo vypátrať a zadržať," informovala ďalej policajná hovorkyňa Týřová.

Muž je v týchto chvíľach vypočúvaný, je obvinený z dvojnásobného pokusu o vraždu a hrozí mu doživotie. Štátny zástupca podal návrh na jeho vzatie do väzby. Má za sebou aj kriminálnu minulosť. "Dvadsaťročný obvinený muž nie je v páchaní trestnej činnosti žiaden nováčik, už v roku 2017 sa dopustil dvojnásobného prepadnutia benzínových púmp v Aši," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy