Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Záchranári našli po nehode manželský pár pod hlavnou cestou. Niektoré ich zranenia sú záhadou
Zdielať na

Záchranári našli po nehode manželský pár pod hlavnou cestou. Niektoré ich zranenia sú záhadou

ŽIAR NAD HRONOM / Záchranári aj hasiči pomáhali manželskému páru, ktorý havaroval za Žiarom nad Hronom. Auto so zranenou dvojicou našli desiatky metrov pod hlavnou cestou smerom na Handlovú. Podľa lekárov, ale nie všetky zranenia boli spôsobené nehodou.

Auto našli ďaleko od hlavnej cesty, zbehlo dolu strmým svahom a zastavili ho až stromy. Vnútri bola uväznená dvojica, manželia sa z havarovaného auta sami nedokázali dostať. Odkázaní tak boli na pomoc hasičov, ktorí sa k nim museli doslova prepíliť. "Bolo zistené, že išlo o kolíziu vozidla, osoby nedokázali vystúpiť, na uvoľnenie bola nasadená motorová píla a porast bol odpílený," povedal Dušan Želiar z HaZZ Žiar nad Hronom. Nehoda sa stala na frekventovanom ťahu, ktorý spája Žiar nad Hronom s Handlovou, auto s manželským párom na pomerne širokom úseku cesty ale náhle zišlo z vozovky, nenašli sa ani žiadne stopy po brzdení. 

"Príčinou dopravnej nehody bolo v tomto prípade porušenie povinností účastníka cestnej premávky, vodič auta v smere jazdy zišiel mimo cesty, kde narazil do stromu," hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

Pri náraze do stromov sa zranili obaja manželia, 47-ročný vodič a jeho 38-ročná manželka potrebovali pomoc záchranárov, previezli ich do nemocnice v Žiari nad Hronom. "Privolaní záchranári bezodkladne ošetrili a transportovali dve dospelé osoby, ktoré utrpeli ľahké poranenia následkom nehody, osoby boli počas transportu pri vedomí," informoval hovorca operačného strediska záchranárov Andrej Hirjak. V nemocnici ale zistili, že obaja manželia majú na horných končatinách rezné poranenia, ktoré nemohli vzniknúť počas nehody. Pravdepodobne si ich spôsobili sami. Oboch preto ešte v sobotu večer previezli na psychiatriu do Kremnice.  Motív konania tejto manželskej dvojice ale v tejto chvíli známy nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy