Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po Brne pobehoval muž so zbraňou. Časť centra mesta uzavreli
Zdielať na
Krimi

Po Brne pobehoval muž so zbraňou. Časť centra mesta uzavreli

Archívna reportáž

BRNO / Časť Lideckej ulice v centre Brna bola zatvorená, pretože polícia dostala oznámenie, že sa tam pohybuje človek so strelnou zbraňou. Polícia preverovala aj tvrdenie, podľa ktorého z tejto zbrane vystrelil. Na mieste polícia zasahovala v jednom z domov a situáciu nad miestom sledoval vrtuľník.

Električková doprava bola odklonená. Uzávierka sa týkala úseku od Pionierskej po Burešovú ulicu."Rešpektujte, prosím, pokyny strážnikov a policajtov. Podrobnosti budú zverejnené následne. Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu," uviedli policajti na twitteri. 

"Preverujeme oznámenie, že sa tu mal pohybovať nejaký ozbrojený človek. Zasahujeme tu, po tom mužovi pátrame," uviedol hovorca polície David Chaloupka.

Súčasťou oznámenia bola podľa neho aj informácia, že muž vraj už vystrelil. "Aj s touto informáciou pracujeme. Preto sa snažíme nepodceniť možné riziko a uzávierka je tak pomerne široká," uviedol Chaloupka. 

Na mieste polícia zasahovala v jednom z domov. Ulica bola "zapáskovaná", prejsť ju nebolo možné. Polícia vyzvala ľudí v okolí, aby sa zbytočne nevystavovali riziku, nechodili k oknám a neprichádzali bližšie k uzavretej oblasti. "Je zbytočné takto sa vystavovať prípadnému riziku streľby len kvôli zvedavosti," varoval hovorca.

Policajti napokon v budove nenašli žiadnu ozbrojenú osobu. Muža nakoniec v podvečerných hodinách zadržali, u seba mal plynovú pištoľ. 

V spodnej bielizni a so zbraňou v ruke vystrájal muž v Liptovskom Mikuláši v centre mesta. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy