Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Niekto sa chcel zbaviť psa tak, že mu zviazal labky a hodil do rieky. Šteniatko to nevzdalo
Zdielať na

Niekto sa chcel zbaviť psa tak, že mu zviazal labky a hodil do rieky. Šteniatko to nevzdalo

HUMENNÉ / Labky mu zviazal a hodil ho do rieky. Takto bezcitne sa majiteľ chcel zbaviť psíka v Humennom. Šteniatko sa však nevzdalo. Podarilo sa mu dostať na breh. Aj preto dostalo meno po legendárnom americkom plavcovi Michaelovi Phelpsovi. Teraz si hľadá nový domov.

"Predpoklad je taký, že sa ho chcel niekto takýmto spôsobom zbaviť. Mal zviazané zadné labky páskou veľmi natesno, tak, aby sa nemohol vyslobodiť. Bolo to spravené tak, aby sa utopil," vysvetľuje dobrovoľná inšpektorka Slobody zvierat Jarmila Basarová. 

Psa našiel náhodný okoloidúci a kontaktoval mestskú políciu. Tí prijali telefonát, že tam leží zviazaný psík. Bolo to okolo deviatej večer. "Myslím si, že je to prípad, keď si ľudia vezmú nerozvážne šteniatko a potom ich to šteniatko omrzí," dodala Jarmila.  

"Hliadka zistila, že pes mal zviazané labky "eska" páskou. Pes nebol začipovaný, umiestnili sme ho do záchytného koterca," informoval Marián Zub, náčelník mestskej polície. 

Nebojácny psík sa nevzdal a napriek zviazaným labkám sa z Laborca dostal na breh. "Dostal meno po veľmi slávnom americkom plavcovi, po Michaelovi Phelpsovi, najlepšom olympionikovi v plávaní. Maličký je dobrý bojovník, pretože doskackal na breh, tam ho našli ľudia," poznamenala Jarmila. 

Majky je ešte šteniatko. Podľa odhadu veterinárky má asi 9 mesiacov. "Je to psík, veľmi hravý a veľmi učenlivý, ovláda pekne sadnutie, počkanie na jedlo, prechod cez prechodové dvierka, výborne vychádza s inými psíkmi aj s deťmi," dodala Jarmila. 

Podľa dobrovoľnej inšpektorky slobody zvierat aj majiteľ zistí, že výchovu psíka nezvláda, nemusí sa uchyľovať k zviazaniu a hodeniu do rieky, ale treba kontaktovať ľudí, ktorí sa nechceného psíka ujmú a pokúsia sa nájsť nový domov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy