Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vyhrážkami o zabití to neskončilo. Dôchodkyňu mali napokon zhodiť zo schodov
Zdielať na

Vyhrážkami o zabití to neskončilo. Dôchodkyňu mali napokon zhodiť zo schodov

BRATISLAVA / Dvojica sa mala vyhrážať staršej susede, že ju zabijú. Dôchodkyňu mali muž so ženou skutočne zhodiť zo schodov, a to len preto, že ich neskoro v noci prišla upozorniť na hluk. Teraz im hrozí za ublíženie na zdraví a nebezpečné vyhrážanie pobyt vo väzení.

Ku konfliktu došlo počas uplynulého víkendu v jednom z bytových domov na Jelenej ulici v Bratislave. Podľa doterajších informácií sa mali obvinení nad ránom vyhrážať 79 - ročnej susede, ktorá ich prišla upozorniť na ich hlučné správanie. Namiesto nerušenia nočného pokoja sa ale seniorke mali vyhrážať jej zabitím a následne ju mali fyzicky napadnúť a zhodiť zo schodov.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ obvinenie z uvedených trestných činov 43 ročnej Monike B. z Nového Mesta nad Váhom a 29 ročnému Ivovi B., občanovi ČR," informovala o prípade hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Slamková. 

Staršia žena po páde utrpela rôzne zranenia, s ktorými bola prevezená do univerzitnej nemocnice v Starom Meste."Spomínaná pacientka k nám bola privezená v ranných hodinách v kritickom stave s viacerými početnými poraneniami, zlomeninami a pomliaždeninami tváre a celého tela. Lekári robia všetky potrebné vyšetrenia. Pravdepodobne podstúpi operačný výkon," potvrdila Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Muž sa so ženou po útoku zavreli v byte a odmietali policajtom otvoriť dvere. "Z uvedeného dôvodu bol na miesto privolaný policajný vyjednávač ako aj pohotovostný policajný útvar," priblížila Slamková. 

Podľa zistení TV JOJ páchatelia otvorili dvere od bytu až potom, čo sa ich muži zákona snažili vypáčiť. Polícia ich napokon zadržala. Vyšetrovateľ počas ich pobytu v cele predbežného zaistenia spracoval podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvinených."Okresný súd BA I. vzal obvinenú do väzby, a to z dôvodu tzv. kolúznej a preventívnej väzby. Súd vzal do väzby aj 29 ročného muža," upresnil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"My sme s priateľkou nič neurobili," argumentoval obvinený. Obom hrozí pobyt za mrežami na 5 až 12 rokov.

Norberta prepadli počas spánku v kabíne nákladiaka, zbili ho a v bezvedomí odhodili do kríkov. Poisťovňa mu úraz odmieta uznať: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy