Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vražda 16-ročného Tomáša otriasla Žilinou. Rodina má ťažké srdce aj na gymnázium, kam spolu s Juditou chodili
Zdielať na

Vražda 16-ročného Tomáša otriasla Žilinou. Rodina má ťažké srdce aj na gymnázium, kam spolu s Juditou chodili

ŽILINA / V máji Žilinou otriasla brutálna vražda 16-ročného Tomáša, ktorého mala podľa obžaloby zavraždiť jeho spolužiačka Judita. Tá je vo vyšetrovacej väzbe. Tomášova rodina prostredníctvom obhajcu poslala sťažnosť aj na gymnázium, kde Judita a Tomáš chodili.

Juditu na krajský súd nepredviedli, senát rozhodoval o sťažnosti v jej neprítomnosti. "Krajský súd v Žiline na neverejnom zasadnutí rozhodol o sťažnosti mladistvej obvinenej o ponechaní vo väzbe, sťažnosť zamietol ako nedôvodnú," uviedla Lenka Belavá, hovorkyňa KS Žilina .

Rodina zavraždeného Tomáša má ťažké srdce na elitné žilinské gymnázium kam chodila nielen Judita, ale aj Tomáš. Traja pedagógovia školy a riaditeľka sa za Juditu v liste ktorý poslali sudcovi a prokuratúre zaručili. "Prevzali záruku za nápravu obvinenej v prípade že bude obvinená prepustená na slobodu," informoval Ján Halagan, obhajca rodiny zavraždeného. V liste k žiadali aby bolo prihliadnuté na ich stanovisko pri rozhodovaní o prepustení z väzby. "Táto listina bola podpísaná na hlavičkovom papieri školy, čo navodzovalo dojem, že sa jedná o záruku školy ako takej," dodal Ján Halagan.

Škola umožnila Judite študovať na základe išp, obhajca je ale presvedčený o tom, že riaditeľka v tomto prípade porušila zákon o správnom konaní. "Podpísala listinu, v ktorej sa zaručuje za nápravu obvinenej. Vedela, že je vo väzbe a aj napriek tomu v odôvodnení rozhodnutia uvádza že rozhodnutie vydáva zo zdravotných dôvodov obvinenej čo nebola pravda," doplnil Ján Halagán.

Sťažnosť obhajca poslal aj na aj žilinskú župu ktorá je zriaďovateľom školy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy