Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja mladíci na smrť ubili 51-ročného muža. Za mrežami si odpykajú dlhoročný trest
Zdielať na

Dvaja mladíci na smrť ubili 51-ročného muža. Za mrežami si odpykajú dlhoročný trest

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja mladíci, ktorí presne pred rokom na zvolenskom námestí na smrť ubili 51-ročného muža, idú definitívne za mreže. Rozhodnutie banskobystrického krajského súdu je právoplatné.

V čase útoku nemal mladší z obžalovaných ešte ani 18 rokov, druhý z útočníkov dovŕšil 20. Stalo sa to minulý rok, krátko pred Vianocami. Obeť mladíkov sa práve vracala z vianočných trhov. Vôbec sa nepoznali, bitka bola náhodná, no skončila fatálne. Útok bol podľa obžaloby taký brutálny, že 51-ročný muž nemal žiadnu šancu. Navyše mladíci obeť aj okradli a kým muž zomieral, oni míňali jeho peniaze v herni.

​Vo štvrtok obaja svorne tvrdili, že všetko ľutujú. Senát Krajského súdu neobmäkčili, starší z útočníkov si bude musieť odpykať 17 a pol ročný trest, mladší z nich, 18-ročný Nikolas strávi za mrežami 11 rokov. Dcére obete navyše budú musieť ako nemajetkovú ujmu zaplatiť 24-tisíc eur. Partnerka obete zo súdu spokojná neodchádzala, verila, že tresty budú prísnejšie. "Život to už nevráti," dodala partnerka muža. 

Rozhodnutie súdu je to právoplatné, odvolanie možné nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy