Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čierny deň pre policajtov v Humennom: V byte našli ležať bezvládne telo 29-ročného kolegu
Zdielať na

Čierny deň pre policajtov v Humennom: V byte našli ležať bezvládne telo 29-ročného kolegu

HUMENNÉ / Náročnú službu majú za sebou záchranári a policajti v Humennom. Na pomoc išli 29-ročnému policajtovi. Našli však len jeho bezvládne telo a vedľa neho zbraň. Prípad prevzala inšpekcia ministerstva vnútra.

Pre profesionálov sú situácie, kde ide o život, súčasťou práce. Tento zásah bol ale iný. Všetci mierili do bytu na prvom poschodí, kde býva ich kolega. "Posádka RLZ bola vyslaná na úraz ku streľbe, ku ktorej malo dôjsť v jednom z bytov v paneláku v Humennom," informovala  Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov. O akú zbraň išlo polícia nekonkretizovala a nevyjadrili sa ani k tomu, či išlo o služobnú zbraň. Okolo poludnia na miesto prišiel aj znalec z odboru balistiky z kriminalisticko-expertízneho útvaru.  "Môžeme potvrdiť, že došlo k danej udalosti. Inšpekcia prípad prevzala," vyjadrila sa Silvia Keratová, tlačový odbor ministerstva vnútra.

Na miesto ešte privolali aj záchranárov. Ich pomoc, žiaľ, už bola márna. "Mužovi už, žiaľ, záchranári nedokázali pomôcť, nakoľko mu strelná rana spôsobila poranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Lekár uňho musel konštatovať smrť," informovala ďalej Načiniaková. 

Policajti v tejto súvislosti začali aj trestné stíhanie, a to vo veci usmrtenia. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania ide o 29-ročného otca dvoch detí. Ako policajt pracoval vo Vranove nad Topľou a neskôr na krajskom operačnom stredisku.

"Vzhľadom k prebiehajúcim prvotným úkonom na mieste činu nie je možné v tomto štádiu poskytnúť žiadne ďalšie informácie," dodala Keratová, tlačový odbor ministerstva vnútra. O mužovi susedia hovoria iba v dobrom, vravia, že ho videli stále usmiateho. 

Rozprávali sme sa s jeho blízkym priateľom. Ten nám povedal, že nebohý muž už pred pár dňami poslal správu, že chce skončiť so životom. Pomoc ale včas neprišla. Susedia na ňom žiadne problémy nebadali.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy