Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Neúnosná dopravná situácia. Sanitka uviazla v kolóne aj s pacientom, ktorý bojoval o život
Zdielať na

Neúnosná dopravná situácia. Sanitka uviazla v kolóne aj s pacientom, ktorý bojoval o život

SVRČINOVEC / Obyvateľ Svrčinovca zachytil na mobil nepríjemnú situáciu. V dopravnej zápche uviazla sanitka s pacientom, ktorý bojoval o život. Záchranári ho prevážali z neďalekej obce Skalité hneď potom, ako sa im ho podarilo oživiť.

Katastrofálnu dopravnú situáciu v obci miestni zažívajú každý deň. Zasiahne aj záchranné zložky. Ján Backa vraví, že bol práve vo svojom dome pohrúžený do pracovných povinností. Zrazu si uvedomil, že už akosi dlho sa vonku rozliehla zvuk, ktorý upozorňuje vodičov na to, aby uvoľnili cestu záchranárom. 

"Že už asi minútu a pol počujem húkanie sanitky, tak som išiel ku dverám a vidím, že sanitka je uviaznutá v kolóne," vraví Ján. "Bohužial posádka záchrannej služby práve prevážala pacienta v kritickom stave a po infarkte, ktorého sa záchranárom pred prevozom podarilo úspešne resuscitovať," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. 

Čas, keď sa sanitka nemohla pohnúť dopredu, ubiehal ďalej. Obyvateľ Svrčinovca vytiahol mobil a zapol na ňom kameru. Na videu vidieť, že záchranári sa snažia dostať spoza kamióna ešte ďalších tridsať sekúnd. "Takáto situácia môže stáť niekoho život a nikto nemôže povedať, že by o tom nevedel. Naša obec je najpopulárnejšia na Slovenku, každý deň sme v dopravnom servise," vraví Ján. 

"Je pre nás, záchranné zložky, políciu problém presúvať sa z jedného miesta na druhé," priznala aj Alena Prívarová z ODI OR PZ Čadca. Cestu v tejto prihraničnej dedine vo veľkej miere vužívajú aj vodiči z Česka či Poľska, čo spôsobuje enormný nárast dopravy. "Cez našu obec denne prejde 20 tisíc áut, z toho polovica sú určite kamióny," poukázala starostka obce Renáta Majchráková. 

"Moji občania úpenlivo čakajú na spustenie semafora, ktorý sa nachádza a už je namontovaný na hranici s Českou republikou," dodala starostka. Táto svetelná signalizácia by mala začať fungovať v priebehu budúceho roka. Semafory pred vjazdom do Svrčinovca by mali regulovať dopravu tak, aby sa kolóny posunuli mimo dediny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy