Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ľudský hyenizmus nepozná hranice. Seniorom ukradli Vianoce
Zdielať na

Ľudský hyenizmus nepozná hranice. Seniorom ukradli Vianoce

VRBOVÉ / Zlodej sa vo Vrbovom vlámal do centra pre seniorov a ukradol ťažký trezor s peniazmi. Časť z nich mala byť použitá na vianočný večierok a darčeky. Dôchodcovia zo slzami v očiach iba nechápavo krútia hlavami.

Zlodej sa počas noci vlámal do miestnosti cez okno. V kancelárii vypáčil dvierka na skrinke a ťažký trezor z nej ukradol. Asi 60-kilový trezor si odniesol cez okno a na ulicu sa dostal cez kovový plot. V trezore bola finančná hotovosť 2 500 eur. Okrem toho z kancelárie nič iné nezmizlo.

Peniaze boli určené na chod zariadenia, ale aj na vianočný večierok a darčeky pre seniorov. Zlodej išiel na istotu."Sem chodilo platiť veľmi veľa ľudí, či už sú to zamestnanci, príbuzní ľudia z vonku, ktorí potrebovali niečo, jednoducho bola to pokladňa domova," vysvetlila riaditeľka Domova dôchodcov Klas Eva Juhásová. 

V Zariadení pre seniorov žije 62 ľudí, zlodej krádežou spôsobil pred vianočnými sviatkami domovu finančné problémy. "Vďaka týmto našim dobrodincom, ktorí nám odcudzili peniaze, ktoré boli určené nie len na vianočné pohostenie, darčeky a chod domova, budú musieť byť naše vianoce trošku skromnejšie," poznamenala Juhásová. 

Väčšina ľudí v zariadení je pripútaná na invalidný vozík. Keď sa túto správu dozvedeli, tlačili sa im slzy do očí. "Je to špinavé, nebol to človek, ktorý ma trošku srdce. Bolo to nehorázne, odsudzujem to. Je mi ľúto," reagovala jedna z obyvateľov zariadenia. 

"Ten človek nemá srdce ani svedomie. Zaslúžil by si ruky dolámať za takú vec. To je naša posledná zastávka vlastne a takto nám to spríjemnil sviatky. Že mu ďakujeme pekne," pridal sa ďalší obyvateľ zariadenia. 

"Keď niekto je taký a dokáže takýchto ľudí okradnúť, tak je to veľmi úbohé. Dúfam, že sa v nich pohne svedomie a vrátia nám peniaze," odkázala riaditeľka Juhásová.

Toto nie je jediná krádež, ktorá zasiahla zariadenie pre seniorov. Minulý rok prišli o auto s nakladacou rampou pre imobilných dôchodcov, tú využívali pri prevozoch. Dodávku im zlodej ukradol priamo spred budovy. Páchateľa polícia dodnes nevypátrala. Polícia po ukradnutom trezore a páchateľovi pátra.

Pri pokojnej rybačke zadržali policajti štyroch dôchodcov. Pred celou ich ochránil až verdikt lekára: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy