Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž autom vtrhol do dvora a nabúral do stodoly. V horiacom aute potom sedel a smial sa
Zdielať na

Muž autom vtrhol do dvora a nabúral do stodoly. V horiacom aute potom sedel a smial sa

BZINCE POD JAVORINOU / V obci Bzince pod Javorinou bolo dnes rušno. Postaral sa o to psychicky chorý muž, ktorý autom vtrhol do jedného z dvorov a bral so sebou všetko, čo mu stálo v ceste. Skončilo sa to rozsiahlym požiarom.

Stalo sa to vo dvore rodinného domu v Bzinciach pod Javorinou. Ako zmyslov zbavený tam vyčíňal muž, ktorý tam pravidelne chodil jazdiť na koncoch. Tentoraz ale na jeho príchod tak skoro nezabudnú. "Ja som bol vnútri, čakal som ho, mal prísť jazdiť, počujem ranu, auto mi ide samé," uviedol poškodený majiteľ. "Utekáme na ulicu, že buchol plyn, nič nebolo, v tom druhá rana a pozeráme, že dve autá v stodole," doplnil sused, svedok udalosti. 

Muž za volantom bieleho Lexusu prerazil vstupnú bránu a zozadu vpálil do zaparkovaného auta. To tlačil pred sebou asi 50 metrov cez celý dvor, až napokon obomi vozidlami narazil do stodoly. Tým sa to zďaleka neskončilo. "Naplno išli kolesá asi 10 minút, vodič bol zamknutý vnútri, hudba naplno hrala a od kolies ktoré sa sústavne točili na mieste sa chytil motor a potom to išlo na stodolu, seno," opísal sused, svedok udalosti. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že objekt sa z polovice nachádza komplet v plameňoch, horela aj strecha a dve vozidlá," informoval Radoslav Pavlík, HaZZ Nové Mesto nad Váhom. 

Vodiča, ktorý si mal podľa svedkov pohľad na ohnivé divadlo užívať, vytiahli z horiaceho auta v poslednej chvíli. "To auto už horelo a on ešte stále sedel vnútri a počúval hudbu," poznamenal sused. "Búcham mu, otvor, otvor, ale on si stále túroval to svoje auto," dodal poškodený. "Potom ja som kričal na majiteľa, aby rozbil kladivom okno a vytiahli ho von a on sa tomu smial a tlieskal," dodal sused. 

Vodiča, ktorý bol evidentne v zlom psychickom stave ošetrili priamo na mieste v sanitke. Celý čas bol však pod dohľadom polície. Po ošetrení ho odviezli na psychiatrické oddelenie do Trenčianskej nemocnice. Jeho nepochopiteľné vyčíňanie a následný požiar sa našťastie skončili bez zranení. "Kone boli vonku na priestranstve, v objekte sa nikto nenachádzal, požiar sme uhasili štyrmi prúdmi," dodal Radoslav Pavlík. Polícia už začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci a porušovanie domovej slobody. Škody predbežne odhadli na 40-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy