Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Daňove podvody - muža známeho pre kamery na hlave obvinila polícia
Zdielať na

Daňove podvody - muža známeho pre kamery na hlave obvinila polícia

BRATISLAVA / Polícia dnes zverejnila správu o tom, že kontroverzného aktivistu a neúspešného kandidáta na prezidenta Slovenskej republiky Martina Daňa NAKA obvinila z daňového podvodu. Podľa policajného hovorcu sa obvinenie týka vratky DPH, ktorú uplatnil za služby pri spracovaní dát a poradenstva. Hrozí mu 5-ročné väzenie.

Martin Daňo je obvinený z neoprávnenej vratky DPH vo výške takmer 190 tisíc eur.

"Ako konateľ obchodnej spoločnosti so sídlom v Bratislave si mal v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH za objednané služby bez reálneho plnenia," hovorí hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Tie sa mali týkať spracovania dát a poradenských služieb.

"V celkovej výške 187 822 eur," dodáva Michal Slivka.

Správu o obvinení dnes priniesla stránka slovenskej polície na sociálnej sieti. Obvinený túto správu okomentoval na stránke GINN-PRESS, kde píše, že niekoľko dní nespí, lebo sa šíria rôzne zlomyseľné správy o nejakom daňovom trestnom čine spred 9-tich rokov, ktorý vyšetrovali sedem rokov a prokurátori x-násobne zrušili.

Políciu upodozrieva z toho, že kauzu vyberá vždy pred voľbami. Teší sa ale vraj na budúci týždeň, keď chystá urobiť prvé úkony na NAKA a aj v iných veciach.

Martinovi Daňovi sa už nakopili viaceré civilné súdne spory, trestné oznámenia aj trestné činy. Či vedené z jeho strany, alebo proti nemu. Napríklad mimovládka Transparency International v minulosti informovala o tom, že jeho dlh na odvodoch do poisťovní sa vyšplhal na viac ako 820-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy