Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po zrážke autobusov hlásia 18 zranených. V jednom sedeli deti
Zdielať na

Po zrážke autobusov hlásia 18 zranených. V jednom sedeli deti

PRAHA / V pražskom Chodove sa zrazili dva autobusy plné cestujúcich. Záchranné zložky podľa prvotných informácií hlásili 30 zranených, no počas zásahu sa ukázalo, že ich počet klesol na 18. Medzi zranenými sú aj deti z materskej škôlky. Na mieste zasahuje aj záchranársky vrtuľník. Aktivovať museli aj takzvaný traumaplán.

Pri nehode dvoch autobusov sa zranilo asi 18 cestujúcich, medzi ktorými boli aj deti z materskej školy. Tie sedeli v jednom z autobusov. Podľa predbežných informácií utrpeli prevažne ľahké zranenia. Na miesto priletel aj záchranársky vrtuľník a voz Atego pre mimoriadne situácie. Na mieste zasahovali aj hasiči, ktorí zabezpečovali vozidlá a pomáhali záchranárom. Aktivovať museli aj traumaplán kvôli veľkému počtu zranených. 

Do nemocnice previezli so stredne ťažkými zraneniami doposiaľ 5 ľudí. 

Podľa informácií TV JOJ z miesta nehody, bolo v autobuse, ktorý deti viezol až približne 40 školkárov. Žiadne z detí ale nemalo utrpieť zranenia. Rodičia si na miesto nehody prichádzajú po svoje deti. 

"Na ulici Jarníková v pražskom Chodove došlo k nehode dvoch autobusov, v jednom cestovali deti. Všetky osoby sú mimo havarovaných vozidiel," vyjadrili sa pražskí hasiči na twitteri. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy