Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za vyhrážanie sa bombou v nákupnom centre už čelí obvineniu 38-ročný muž
Zdielať na

Za vyhrážanie sa bombou v nákupnom centre už čelí obvineniu 38-ročný muž

BRATISLAVA / Poplach v nákupnom centre v Bratislave. Stovky návštevníkov a zamestnancov museli policajti evakuovať. Za všetko môže muž, ktorý vyhlásil, že má bombu.

Nákupné centrum v bratislavskej Petržalke na Einsteinovej ulici museli policajti ráno evakuovať. Podozrivý muž sa mal v jednej z kaviarní vyjadriť, že má pri sebe bombu. Zamestnanci to ihneď oznámili na tiesňovej linke. Do obchodného centra za pár minút prišli desiatky policajtov. Nechýbali pyrotechnici, psy a ozbrojení kukláči v nepriestrelných vestách. Pripravení boli aj záchranári a hasiči. "Rozprávali do rozhlasu, aby všetci opustili priestory. A vyšli sme von," uviedla návštevníčka obchodného centra. 

Policajti všetky vchody a východy do budovy zabezpečili. Po evakuácií sa nikto dovnútra ani von nedostal. Návštevníci, ktorí autá zaparkovali v podzemnej garáži museli počkať až kým policajti neprehľadali celú budovu. "Akože ani do auta ani nikde. Ja mam v garáži na parkovisku auto. Takže musíme tu pokojne čakať," doplnila návštevníčka. 

Kukláči podozrivého muža v priestoroch nákupného centra spacifikovali a zadržali. S putami na rukách ho ozbrojené komando z budovy vyviedlo a naložilo najprv do sanitky. Po pár minútach ho preložili do policajného auta a odviezli na oddelenie. "Aj vďaka promptnej reakcii policajtov PPU sa na mieste podarilo zadržať 38-ročného muža z Michaloviec," informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Zadržaného spoznal aj muž bez domova, ktorý sa v okolí nákupného centra zdržiava. "Áno, poznám ho veľmi dobre. To je taký akože mafió. Ja nechcem mať s nimi nič," povedal. 

Policajti žiadnu bombu v budove nenašli. Muža popoludní obvinili. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie už vyšetrovateľ policajného zboru vzniesol 38-ročnému mužovi z Michaloviec obvinenie zo šírenia poplašnej správy," dodala Lucia Mihalíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy