Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podpaľač v Banskej Bystrici. Plamene šľahali do vzdialenosti niekoľkých metrov
Zdielať na

Podpaľač v Banskej Bystrici. Plamene šľahali do vzdialenosti niekoľkých metrov

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici vyčíňal podpaľač. Včera večer podpálil auto zaparkované pred panelákmi. Oheň si všimli susedia a plamene siahali do niekoľkých metrov. Požiar poškodil aj vedľa zaparkované autá.

Páchateľovi nevadili ani prípadný svedkovia, požiar založil ešte v čase, keď ľudia z blízkeho paneláku nespali. Zrejme prišiel nepozorovane spoza tmavých stromov a dovnútra vhodil horľavinu. "Potom to vzbĺklo, keď to horelo tak to bolo riadne vidieť zo všetkých okien," opísala suseda. 

Veľké plamene šľahali do niekoľko metrovej výšky keď susedia požiar auta spozorovali. Oheň a sálavé teplo poškodili aj vedľazaparkované vozidlá, ktoré už ich majitelia nemali šancu preparkovať do bezpečnej vzdialenosti. Mohli už iba dúfať, že hasiči požiar zlikvidujú skôr ako napácha veľké škody. "V čase príchodu príslušníkov sa požiar auta  nachádzal v treťom štádiu. Požiarnici k likvidácii požiaru použili vysoký tlak. Požiarom boli zasiahnuté aj okolité vozidlá," informoval Ondrej Pinka HaZZ Banská Bystrica.

Auto, ktoré zatiaľ neznámy podpaľač zapálil bolo podľa susedov už nejakú dobu zaparkované pred panelákmi. Majiteľ na ňom dlhšiu dobu nejazdil. "Polícia v Banskej Bystrici začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci. Škody sú odhadnuté na viac ako 1200 eur," dodala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy