Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Taxikárka v Spiššskej Novej Vsi vozila ľudí pod vplyvom tvrdých drog
Zdielať na

Taxikárka v Spiššskej Novej Vsi vozila ľudí pod vplyvom tvrdých drog

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Speedjazda - takto by sa dala charakterizovať posledná služba spišskonovoveskej taxikárky. Po tom, čo ju zastavili PMJčkári, išla na odber biologického materiálu. Vyšiel jej pozitívny test na pervitín.

Zo správania taxikárky sú pohoršení aj jej bývali kolegovia. Podľa informácií TV JOJ, tesne pred zastavením PMJčkármi, vysadila klienta.

Je teda jasné že pod vplyvom drog vozila ľudí. Ako dlho, to nie je známe. Policajtov zaujala tým, že v križovatke nepoužila smerovku. Jej správanie bolo skúsenej hliadke podozrivé, no dychová skúška bola s negatívnym výsledkom.

"Vodičke bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Výsledok toxikologického vyšetrenia na požitie omamných a psychotropných látok bol pozitívny," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

"Spoliehame na prácu príslušníkov polície. Pokojne môžu byť kontroly častejšie," vyjadril sa majiteľ taxislužby Peter Petruf. Majiteľ taxislužby bol k mladej žene nekompromisný. Okamžite po informácií, čo sa stalo, ju vyhodil. Ako sa vyjadril, je rád, že policajti zakročili. Aspoň opäť zachytili čiernu ovcu medzi taxikármi. 

Nejde však o prvý prípad, s ktorým sa PMJčkári na cestách mesta stretli. Zastavili už 13 zdrogovaných vodičov. Riešení boli v priestupkovom konaní. "Za tento priestupok je možné v správnom konaní uložiť sankciu vo výške od 200 do 1000 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do 5 rokov," dodala Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy