Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Členovia zločineckej skupiny sýkorovcov stáli pred súdom. Vypovedal proti nim ich vlastný človek
Zdielať na

Členovia zločineckej skupiny sýkorovcov stáli pred súdom. Vypovedal proti nim ich vlastný človek

BANSKÁ BYSTRICA / V banskobystrickej väznici v pondelok pokračoval proces so sýkorovcami. Mocní muži podsvetia čelia rozsiahlej, vyše 300 stranovej obžalobe. Jedným zo skutkov je aj likvidácia košického bossa Róberta Holuba z roku 1997. Proti vlastným vypovedal Juraj Bilik alias Čapatý, bývalý ochrankár mafiánskeho bossa Lališa.

Za múrmi väznice pokračuje proces, prísne bezpečnostné opatrenia. Kedysi bol pravou rukou mafinánskeho bossa Róberta Lališa, dnes proti bývalým kumpánom vypovedá. Juraj Bilik, alias Čapatý, v pondelok hovoril o skutkoch, z ktorých prokurátor viní 7 sýkorovcov. "Ide o skutok nedovolené ozbrojovanie, usmrtenie alebo všeobecné ohrozenie," menuje porkurátor. 

Hovoril aj o fyzickej likvidácii Róberta Holuba, ktorú si v roku 1997 objednal Mikuláš Černák. Svedok tiež potvrdil, že po streľbe v hoteli Danube viezol na motorke Jozefa Roháča, ale aj o tom, ako kupoval rebrík, po ktorom strelec vyliezol na strechu nemocnice a tam dokonal Holubovu popravu. "Rebrík bol, aby Roháč vyliezol na nemocnicu a dokončil to, čo nedokončil vtedy," povedal pre TV JOJ Bilik. 

O Holubovej vražde bude v procese vypovedať aj Mikuláš Černák, jeho výsluch však zrejme príde na rad v priebehu budúceho roku. No a samostatnou kapitolou je aj arzenál zbraní, ktoré sýkorovci ukrývali v Podunajských Biskupiciach a na Záhorí. Zoznam zbraní je taký dlhý, že ho prokurátor čítal hodinu a pol.

"Bolo tam cirka 85 kíl plastických trhavín," potvrdil prokurátor. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy