Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opitý vodič skončil za mrežami. S putami na rukách sa dožadoval cigarety
Zdielať na

Opitý vodič skončil za mrežami. S putami na rukách sa dožadoval cigarety

PREŠOV / Stále si nedajú povedať. Za mrežami policajnej cely skončil ďalší vodič, ktorí rozšíril štatistiky opitých za volantom. Po pozitívnej dychovej skúške policajtom pritom tvrdil, že on zákony ovláda.

Vraj znalý zákonov, no na ten, že sadnúť za volant sa pod vplyvom alkoholu nesmie, asi zabudol. 30-ročného muža za volantom auta s rozbitým svetlom zastavila policajná hliadka na vjazde do Prešova. Po vykonaní dychovej skúšky skončil s putami na rukách a sedadlo vodiča vo svojom aute vymenil za zadné sedadlo policajného auta. Ani vtedy mu asi nedochádzalo, že čo sa vlastne deje. S putami na rukách sa dožadoval cigarety. "Takže môžem si zapáliť, alebo nie?" pýtal sa zadržaný vodič. "Dychová skúška vodiča bola viac ako 2,5 promile," informoval Igor Pavlík, hovorca KR PZ Prešov.

Tak ako v podobných prípadoch býva, keď vodič nafúka nad jedno promile, bol aj tento obmedzený na osobnej slobode. Najprv si užil jazdu v policajnom aute. A za sebou má už aj prvú noc za mrežami policajnej cely. "30-ročný muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia," doplnil Igor Pavlík.

"Nech to dobre natočí. Keď to nenatočíš dobre, tak v telke nebudem, tak sa snaž," nezabudol dodať zadržaný vodič. 

Opitý vodič v Prešove si dokonca trúfol na jazdu ako na pretekoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy