Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena odišla s chorou dcérou na liečenie. Za bieleho dňa im zlodeji vyrabovali ešte aj detskú pokladničku
Zdielať na

Žena odišla s chorou dcérou na liečenie. Za bieleho dňa im zlodeji vyrabovali ešte aj detskú pokladničku

VEĽKÝ ĎÚR / Tridsaťosemročná žena odišla s 5-ročnou chorou dcérkou na liečenie a kým boli preč, ich dom vykradli zlodeji. Páchatelia zobrali úspory, ale aj zlaté šperky, ktoré mama nechala doma. Peniaze zmizli dokonca aj z detskej pokladničky.

Sylvia odišla minulý týždeň vo štvrtok s 5-ročnou dcérkou, ktorá má svalovú dystrofiu na liečenie. Manžel pracuje v zahraničí a o staršiu Ninku sa medzitým starala sestra. Dom, zostal opustený na pár dní. Ku krádeži došlo za bieleho dňa. 

Sestra majiteľky domu Jolana okolo 15.00 hodiny prišla po plavky, ktoré potrebovala neter. Všimla si však, že detská izba je rozhádzaná, neporiadok bol aj v spálni. "Všimla som si že papiere sú rozhádzané v detskej izbe, na posteli v spálni boli krabičky od zlata," opísala stav domu. Zlodeji sa do domu dostali zo zadnej časti, vypáčili plastové dvere, ktoré vedú na terasu. Pred vstupom do domu sa páchatelia dokonca zrejme aj vyzuli. Vonku bolo mokro a žiadne stopy od topánok na podlahe po nich nezostali. Ukradli obálku s peniazmi, ale aj šperky, ktoré domáca pani nechcela brať so sebou na liečenie.  "Peniaze v spálni v skrini a zlato tiež v spálni v skrini. Krádežou vznikla škoda za 2400 eur." 
 

V detskej izbe vlamači nepohrdli ani detskou pokladničkou, z ktorej malým sestrám ukradli drobné mince. Polícia niekoľko hodín zaisťovala stopy a po páchateľoch pátra. "

Súvisiace články

Najčítanejšie správy