Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bielorus netušil o kamerách na hraničnom priechode
Zdielať na

Bielorus netušil o kamerách na hraničnom priechode

UBĽA / Nevidel nikoho, a tak si myslel, že ani o ňom nikto nevie. Nelegálny migrant, ktorý sa pokúšal nenápadne prejsť cez slovensko-ukrajinskú hranicu, sa však mýlil. Všetko zaznamenali kamery. V lese pri obci Ubľa ho chytili hraniční policajti.

Bolo krátko popoludní, keď kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou, zaznamenali pohyb neznámej osoby. Bolo to v katastri obce Ubľa. Hraniční policajti ho našli v lese a tam ho aj skontrolovali. Pri sebe nemal žiadne doklady a tak ho za účelom zistenia totožnosti predviedli na oddelenie.

"Cudzinec prekročil vonkajšiu hranicu s Ukrajinou neoprávnene, mimo hraničný priechod a zdržiaval sa u nás bez povolenia príslušných orgánov," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická. 

Ukázalo sa, že ide o štátneho príslušníka Bieloruska. V zmysle dohody o readmisii ho odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.

Cudzinec bol z územia Slovenska administratívne vyhostený. Dostal zákaz vstupu na naše územie, aj na územie ostatných členských štátov únie, a to na dobu troch rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy