Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nevoľnosť takmer spôsobila tragickú haváriu pri zjazde z diaľnice
Zdielať na

Nevoľnosť takmer spôsobila tragickú haváriu pri zjazde z diaľnice

BELUŠA / Neuveriteľné šťastie mal dnes ráno český kamionista. Potom, čo mu prišlo na diaľnici v smere zo Žiliny do Bratislavy nevoľno, skončil pri obci Beluša vo svahu. Šťastie mali aj ostatní vodiči, ktorým v čase rannej špičky išlo o život.

Kamionistovi prišlo zrejme za volantom nevoľno pri zjazde z diaľnice takmer narazil do osobného auta. 61-ročný Jiří z Opavy smeroval do Bratislavy. Problémy začal mať na diaľnici pred Belušou, narazil do zvodidiel, potom poškodil nádrž na pohonné hmoty, z ktorej mu vytieklo 300 litrov nafty.

"Údajne v plnej rýchlosti narazil do svahu," hovorí svedok.

"Z doposiaľ presne nezistených príčin 61-ročný vodič kamiónu narazil do protizábranovej bariéry pri výjazde z diaľnice na cestu R6 a následne prešiel až na cestu 1/61," upresnil Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín.

V križovatke práve v tej chvíli stál s autom mladý vodič, zrážke s kamiónom ktorý mal naložených 20 ton papiera unikol len o vlások.

"On bol v šoku, zastavil na stopke, nevšímal si iné autá. Keď pozrel doprava, len videl ako okolo neho preletel kamión v plnej rýchlosti a vpálil do kopca," hovorí svedok.

Kamionistovi bežali na pomoc svedkovia šofér s nimi ale nekomunikoval a sám spoza volantu vyliezť nedokázal.

"Bol pri vedomí mierne dezorientovaný a bez viditeľných vonkajších poranení, záchranári ho transportovali za účelom ďalších vyšetrení do nemocnice v Považskej Bystrici," povedala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny.  

Dychová skúška u vodiča bola negatívna. Za pomoci ťažkej techniky kamión nakoniec vytiahli na cestu.

V tomto kamióne bol len starý papier a pri jeho vyťahovaní na cestu nehrozilo nebezpečenstvo, čo ale neplatí v prípadoch, kedy nákladné vozidlo preváža napríklad toxické látky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy