Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na vlakovej stanici v Prievidzi zadržali dvoch nelegálnych migrantov. Na Slovensko vraj zablúdili
Zdielať na

Na vlakovej stanici v Prievidzi zadržali dvoch nelegálnych migrantov. Na Slovensko vraj zablúdili

PRIEVIDZA / Železničná polícia večer na vlakovej stanici v Prievidzi zadržala dvoch nelegálnych migrantov. Muži k nám pricestovali vlakom. Zrejme omylom. Namierené totiž mali do Nemecka.

Muži boli železničným policajtom podozriví a preto sa ich rozhodli legitimovať. Zistili, že do Prievidze prišli z Maroka a ich cieľovou krajinou je Rakúsko, kde chcú požiadať o azyl. 26 a 23- roční muži sú na ceste údajne od mája. "Hliadka spozorovala dve osoby, ktoré s hliadkou začali komunikovať v anglickom jazyku. Uviedli, že sú utečenci bez cestovných dokladov a pochádzajú z Maroka," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

K nám prišli z Turecka a pravdepodobne zablúdili a nastúpili do nesprávneho vlaku. Potom ako dorazili do Prievidze si sadli do čakárne za železničnej stanici. Tam ich zadržali policajti. Noc strávili na polícii v Prievidzi. V utorok ráno ich eskortovali do Trenčína, kde si ich prebrala cudzinecká polícia.

Muži s policajtmi spolupracovali a po predvedení im presne povedali trasu ktorú doteraz absolvovali. "Podľa ich tvrdenia vycestovali letecky z Maroka do Turecka. Odtiaľ vlakmi a autobusmi do Grécka. Potom cez Albánsko, Kosovo, Srbsko a Maďarsko sa dostali na územie Slovenskej republiky," pokračuje Slivka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy