Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záhadné okolnosti smrti vŕtajú v hlavách príbuzných. Prípad prináša čoraz viac otáznikov
Zdielať na

Záhadné okolnosti smrti vŕtajú v hlavách príbuzných. Prípad prináša čoraz viac otáznikov

HANDLOVÁ / Pár minút potom, ako našli jeho nehybné telo, sa zapol jeho mobil, ktorý doteraz nikto nenašiel. Tento prípad sa stal v Handlovej. Piateho novembra sa tam stratil 51-ročný Ján. Našli ho o tri dni neskôr. Bosého, s rozbitou hlavou, bez dokladov a mobilu. Podľa pitvy zomrel po páde. Jeho príbuzným ale na prípade nesedí viacero vecí.

Mužovi nakoniec pomôcť nedokázali. "Mal celú tvár ako dobitú. Bol bosý, bez dokladov." opísala sestra nebohého Helena Papučiková. Jeho nehybné telo ležalo pri schodoch bytovky. Bunda, ktorú mal oblečenú, sa našla asi 10 metrov od tela.

Čo presne sa predtým, ako Ján zomrel stalo, je podľa jeho príbuzných veľkou záhadou. "Záhadné to je. Topánky nemal. Doklady, mobil, vetrovka ďalej od tela," pomyslela si sestra Helena Papučiková. "Nebohý mal pri sebe zväzok kľúčov, puzdro na doklady. Topánky a mobil pri sebe nemal," potvrdila hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Volaný účastník je dočasne nedostupný 

Celé tri dni, počas ktorých ho hľadali, mu neustále volali na mobil. Bol vypnutý. Niekto ho ale zapol v deň, keď Jána našli. "Mobil sa zapol pol hodinu potom ako ho našli," povedala sestra Helena Papučiková. Po dvoch minútach bol však opäť nedostupný.

Príbuzných nájdeného muža zarazil aj postup policajtov z tunajšieho obvodného oddelenia. Tí podľa nich začali smrť dôkladne preverovať až potom, ako sa rodina obrátila na našu televíziu. "Nebrali to vážne," myslí si sestra Helena Papučiková.  "Polícia začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia," informovala Adámiková. 

Podľa polície muž násilnou smrťou nezomrel

"Bola nariadená súdno-lekárska pitva, podľa ktorej k usmrteniu došlo pádom nebohého," priblížila Adámiková. 

Príbuzní tvrdia, že policajti na mieste poriadne nezaistili stopy. Deň po odvezení tela tu našli jeho zakrvavený dáždnik.

"Polícia vykonáva preverovanie podozrenia z možnej krádeže v príčinnej súvislosti s úmrtím nebohého," upresnila Adámiková. 

Mladú ženu našli v bratislavskom prístave brutálne dobitú. Záchranári jej už nedokázali pomôcť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy