Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Na východe niekto odpálil vchod do kultúrneho domu. Ich cieľom bol bankomat
Zdielať na

Na východe niekto odpálil vchod do kultúrneho domu. Ich cieľom bol bankomat

STREDA NAD BODROGOM / Silný výbuch v pondelok otriasol obcou Streda nad Bodrogom v okrese Trebišov. Neznámi páchatelia tam odpálili vchod do kultúrneho domu. Dostali sa k bankomatu, z ktorého podľa zdroja televízie JOJ ukradli približne 80-tisíc eur. Pri explózii sa našťastie nikto nezranil.

Zlodeji mali poriadnu guráž. Priamo v dedine sa totiž nachádza obvodné oddelenie polície. Bankomat aj napriek tomu vykradli v rekordne krátkom čase.

Bankomat bol umiestnený v stene budovy. Zlodeji na jeho odstrel a otvorenie zrejme použili výbušninu alebo plynovú nádobu. Explózia poškodila všetko v okolí. Podľa zdroja televízie JOJ si odniesli 80 000 eur.

Zlodeji si pohraničnú obec pravdepodobne nevybrali náhodou, polícia preto predpokladá že aj s peniazmi utiekli do Maďarska. Pomôckou k ich dolapeniu by mal byť záznam lúpeže z obecných kamier. "Bola tam kamera aj teda pred vchodom do kultúrneho domu, tak dúfam, že to zariadenie zachytilo," vraví starosta obce Zoltán Mento.  

"V súvislosti vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy