Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bankový manažér z Bangladéša, ktorého telo našli v lese nad Starinou, zomrel za záhadných okolností
Zdielať na

Bankový manažér z Bangladéša, ktorého telo našli v lese nad Starinou, zomrel za záhadných okolností

STARINA / rejme nevládal pokračovať, tak ho prevádzači nechali v lese a s ostatnými migrantmi išli ďalej. Tvrdí to rodina 36-sť ročného Bangladéšana. Jeho bezvládne telo našiel turista v lesoch nad Starinou. Príbuzní sú v kontakte s ďalšími šiestimi ľuďmi, ktorých viedli prevádzači. Kým ostatní dorazili do Francúzska, mŕtveho bankového manažéra pochovali.

Na pohrebe 36-ročného bankového manažéra Ahmeda boli tisícky ľudí. Na truhle má po slovensky napísané „Odpočívaj v pokoji“. Jeho manžela a matka 3-ročnej dcérky skolabovala. Podrobnosti úmrtia pred ňou dlho tajili.

"Je to šokujúce, neuveriteľné. Jeho manželka stále verila, že je v nemocnici," vraví rodinná priateľka Suruja Begum. Telo muža bolo nájdené začiatkom septembra v katastri bývalej obce Ruské neďaleko vodnej nádrže Starina.

Po reportáži o náleze neznámeho mužského tela kontaktovala televíziu JOJ jeho rodinná priateľka. Práve táto rodina pátrala po nezvestnom príbuznom. Telo prišli identifikovať priamo do Stakčína. To, že by niekam išiel s prevádzačmi, vtedy vylučovali.

"Verím, že sa podarí vypátrať, čo sa nášmu priateľovi vlastne stalo, ako sa tam dostal a ako zahynul," pokračuje Suruja. "Z dôvodu stanovenia príčiny smrti a podrobného popisu nebohého bola nariadená súdna pitva, ktorou bolo vylúčené cudzie zavinenie," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že skutok nie je trestným činom, a tak nebol dôvod na postúpenie veci. Konanie teda zastavili.

Rodina však ďalej pátrala po okolnostiach tragédie. Ďalší ľudia z tej istej bangladéšskej oblasti na sociálnej sieti napísala, že 31.august bol pre nich čierny deň. Rodina si myslí, že zomrel od vyčerpania a prevádzači ho tam nechali.

"Sedem ľudí vrátane neho sa pokúšalo dostať s pomocou prevádzačov do Francúzska. Ako je možné, že šiesti do Francúzska aj dorazili a on je v hrobe?" pýta sa Suruja. Ahmed podľa nich zomrel v slovenskej džungli. To, že v našom pohraničí operujú organizované skupiny prevádzačov, je pre nich nepochopiteľné.

"Na Ukrajine sa stretáva tím prevádzačov a potom spolu prekračujú hranicu. Moja otázka znie, ako to, že prekročia slovenskú hranicu? Polícia to musí zastaviť," dodáva Suruja. V dobe nájdenie tela bol muž mŕtvy už niekoľko dní. V tom čase nebolo možné preukázať, že by sa na naše územie dostal s pomocou prevádzačov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy