Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nočný požiar v Stropkove spôsobil škody za asi 400 tisíc eur
Zdielať na

Nočný požiar v Stropkove spôsobil škody za asi 400 tisíc eur

STROPKOV / Obrovský požiar zachvátil polyfunkčný objekt v Stropkove. Plamene a následné silné zadymenie zničilo viaceré prevádzky a iba vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa podarilo od sálavého tepla uchrániť vedľa stojacu bytovku. Škody sú závratné – podľa odhadov až 400 tisíc eur.

Požiar vypukol na Hlavnej ulici v meste Stropkov. Zasiahol polyfunkčný objekt. Na pomoc tam okamžite mierili dve desiatky hasičov. Veliteľ pri príchode videl, že situácia je vážna a postupne privolával posily. Požiar zničil viaceré prevádzky na poschodí. Voda použitá pri hasení však poškodila aj obchod na prízemí. "Bezmocnosť. Čo budujete sa vám rúca zo sekundy na sekundu a neviete si pomôcť," vraví nešťastný majiteľ priestorov. 

"Museli sme používať autonómne dýchacie prístroje vo veľkom množstve, tie priestory boli tak zadymené, že sme nevideli na krok," uviedol veliteľ zásahu. 

Na polyfunkčný objekt sa z boku pripája bytový dom. Hasiči ho museli ochladzovať, aby sa požiar nerozšíril, a aby sálavé teplo nepoškodilo novú fasádu. Celkové škody sa podľa predbežných odhadov šplhajú na 400 tisíc eru.

Na miesto prišla aj výjazdová skupina z požiarno-technického a expertízneho útvaru Ministerstva vnútra SR. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy