Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Traja mladíci surovo napadli muža. Po úderoch do hlavy sa viac neprebral
Zdielať na

Traja mladíci surovo napadli muža. Po úderoch do hlavy sa viac neprebral

BANSKÉ / 31-ročný muž skončil vo vážnom stave v nemocnici. Napadli ho traja mladíci, ktorí ho surovo udierali do hlavy. Napadnutý muž po agresívnom útoku spadol na zem a viac sa neprebral. Podľa príbuzných je v umelom spánku.

Všetko sa to odohralo v obci Banské neďaleko Vranova nad Topľou. 31-ročný Roman tam bol na návšteve u príbuzných. Na ulici na neho brutálne zaútočili traja mladíci.

"Zobrali a s lopatou ho uderili," priblížil člen obecnej hliadky. "Dal mu s palicou po hlave, on ľahol, spadol a potom ho začali biť," potvrdil svokor napadnutého muža Rudolf Gábor. "Traja útočníci udierali muža do hlavy," upresnila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Svedkom agresívneho útoku bol aj svokor napadnutého muža. Ten bol od nich iba o pár metrov ďalej. Zaťovi pribehol na pomoc, no schytal to napokon tiež. Jeho zať Roman sa však od útoku ani neprebral. "Má v hlave takú dieru, zlomili mu lebku. To tak ho zbili ako zviera," vysvetlil člen obecnej hliadky. 

Zraneného muža odviezli záchranári do košickej nemocnice. Tam ho museli urgentne operovať. Jeho stav je podľa informácií od jeho najbližších veľmi vážny.

Vyhrážajú sa, že ho chceli zabiť 

"Utrpel ťažké poranenie hlavy a mozgu, je v umelom spánku," zhodnotila hovorkyňa UN LP Košice Ivana Vaněková. "A ešte sa vyhrážajú, že ho nechceli zbiť, ale zabiť," poznamenal otec napadnutého muža. 

Troch mladíkov vo veku 16, 18 a 26 rokov obvinila polícia zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva. "Obvinení muži sú stíhaní na slobode. Ak sa im vina preukáže, hrozí im trest na odňatie slobody na 4 až 6 rokov," informovala Ligdayová. 

Žiak napadol vodiča autobusu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy