Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V centre Žiliny sa strhla brutálna bitka. Neuveríte, prečo žiaka základnej školy napadli
Zdielať na

V centre Žiliny sa strhla brutálna bitka. Neuveríte, prečo žiaka základnej školy napadli

ŽILINA / Žilinskí mestskí policajti zasahovali pri brutálnej bitke, ktorá sa udiala priamo v centre. Po tomto čine chytili dvoch podozrivých mladíkov. Zarážajúci je vek údajných útočníkov, obidvaja majú iba 14 rokov.

Mestskí policajti zbadali v centre mesta dve deti, ktoré bežali a kričali o pomoc, chlapec mal na tvári krv. "Na mieste udalosti bol zistený maloletý poškodený s krvácajúcim zranením v oblasti úst a opuchom tváre," priblížil Martin Matejko, zástupca náčelníka MP Žilina. 

Žiaka základnej školy napadli, keď bol vonku so svojou mladšou sestrou. Aj keď ňou určite otriaslo to, čo sa stalo, zachovala sa duchaprítomne. Zavolala pomoc a nezabudla oznámiť aj otcovi, že jej brat sa stal obeťou nečakaného útoku. 

Tento chlapec dokázal mužom zákona celkom dobre opísať, kto ho zranil. "Na základe popisu boli neďaleko od miesta udalosti zadržaní dvaja maloletí útočníci na úteku, ktorí javili známky požitia alkoholu, poškodený útočníkov spoznal a označil," potvrdil Matejko. 

Dôvod útoku zaráža 

Štrnásťroční školáci ako dôvod svojho surového činu uviedli to, že aj ich vraj v minulosti niekto bezdôvodne zbil. "Môže to byť aj nahromadenie iného napätia, tak ako oni pred tým zažili, tak aj oni teraz ukážu, že dokážu ublížiť aj iným, keď ublížili im," myslí si psychológ František Skokan. 

Pri svojom útoku chlapca, ktorý je od nich o rok mladší, ešte aj kopali, keď ležal na zemi a pritom mu zničili nový mobil. 13-ročný žiak skončil v žilinskej nemocnici.

Podľa nášho zdroja si ho lekári nechali v nemocnici tri dni na pozorovaní. "Maloletí útočníci boli odovzdaní zákonným zástupcom," uzavrel Matejko. 

Pod hrozbou bitky brával spolužiakom desiatu. Bývalého žiaka odsúdili: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy