Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri rannej nehode v Pezinku sa ťažko zranil manželský pár
Zdielať na

Pri rannej nehode v Pezinku sa ťažko zranil manželský pár

PEZINOK / Ťažko zranený starší manželský pár, uzavretá cesta a dlhé kolóny. Takto dopadla ranná nehoda na hlavnom ťahu medzi Pezinkom a Sencom. Osobné auto skončilo pod mraziarenskou dodávkou a posádku museli vystrihovať hasiči.

Pondelok krátko pred 8:00 hodinou ráno. 68-ročný vodič so svojou o 2 roky mladšou manželkou išli v smere z Pezinka do Viničného. Mraziarenské nákladné auto, ktoré išlo pred nimi zabrzdilo, pretože vozidlo pred ním chcelo z hlavnej cesty odbočiť doľava na vedľajšiu. Šofér Renaultu Espace si to pravdepodobne nevšimol a vo vysokej rýchlosti vletel rovno zo zadu pod vyvýšený náves nákladiaku. Osobák zostal po náraze zdemolovaný a posádka pod návesom zakliesnená. Vyslobodiť ju museli až privolaní hasiči.

"Po príchode na miesto sa vo vozidle nachádzali dve zranené osoby. Spolujazdkyňu sme museli pomocou špeciálneho zariadenia z auta vystrihnúť a odovzdali sme ich záchrannej službe. Na aute sme urobili protipožiarne opatrenia a odpojili na aute akumulátor," vraví veliteľ zásahu Martin Ondrovič. 

"Pri dopravnej nehoda sa zranil muž a žena. Záchranári oboch na mieste ošetrili a s ťažkými poraneniami ich previezli do bratislavských nemocníc," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. 

Vodič nákladiaka vyviazol z nehody bez zranení. Najhoršie dopadla žena, ktorá sedela na mieste spolujazdca. S poraneniami hlavy, chrbtice a hrudníka leží na oddelení ARO. Jej manžel by mal byť mimo ohrozenia života.

Po nehode bola cesta na niekoľko minút úplne uzavretá. Polícia neskôr sprejazdnila jeden jazdný pruh. "Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u vodiča nákladného vozidla vylúčené. Vodičovi vozidla Renault bol nariadený odber krvi na zistenie požitia alkoholu. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnej dobe v štádiu objasňovania," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

K nehode došlo aj na R1. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy