Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V parku vytiahol nôž na staršiu ženu. Polícia pátra po útočníkovi
Zdielať na

V parku vytiahol nôž na staršiu ženu. Polícia pátra po útočníkovi

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajti z Nového Mesta nad Váhom pátrajú po neznámom mužovi, ktorý chcel olúpiť staršiu ženu. Stalo sa to počas dňa v parku. Útočník mal v ruke dlhý nôž a svoju obeť napadol zozadu. Pýtal si od nej peniaze, ktoré sa mu napokon získať nepodarilo.

Bolo krátko po obede, keď cez park v Novom Meste nad Váhom kráčala do práce asi 60 ročná žena. Netušila, že ju sleduje lupič ozbrojený veľkým kuchynským nožom. Vrhol sa na ňu zozadu so slovami dávaj peniaze. "V poobedňajších hodinách bola v parku fyzicky napadnutá žena, páchateľ od poškodenej s nožom v ruke žiadal peniaze," uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín.

​Žena sa začala brániť a zároveň z plného hrdla kričať o pomoc. Útočník ju zhodil na zem, spanikáril a ušiel. "Pri lúpeži poškodená neutrpela žiadne zranenie ani škodu," povedal Pavol Kudlička. "Keď sa človek dostane do situácie, kedy je ohrozené jeho zdravie alebo dokonca život, prežíva stresovú reakciu, stúpa tlak, pulz, človek sa potí, prežíva obrovský strach," vysvetlila Darina Hrabovská, psychiatrička. 

Policajti zaisťovali stopy na mieste činu niekoľko hodín. Žena im poskytla presný popis páchateľa. Po útoku utrpela silný šok. "Môže to po niekoľkých hodinách ustúpiť, alebo to môže v niektorých prípadoch prerasť do posttraumatickej stresovej poruchy," vysvetlila Darina Hrabovská.

"Páchateľ má byť vo veku 25 až 30 rokov, vysoký asi 185 cm, štíhlej postavy, krátke čierne vlasy, okolo uší kratšie a v hornej časti dlhšie, obuté mal čierne tenisky, oblečené čierne nohavice a čiernu mikinu vzadu s bielym nápisom," poskytol opis Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. Nie je vylúčené, že neznámy lupič zaútočí opäť. Polícia žiada o pomoc pri jeho dolapení aj verejnosť, ktorá môže informácie telefonovať na číslo 158. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže," dodal hovorca KR PZ Trenčín.

Napriek tomu, že lupič obišiel z nepodarenej lúpeže naprázdno, za prepadom s nožom mu v prípade dokázania viny hrozí až 12 ročný pobyt vo väzení.

V Brazílskom Riu zlodeji číhali na turistov v parku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy