Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chodec prišiel o život. Kráčal po neosvetlenej ceste počas hustého dažďa
Zdielať na

Chodec prišiel o život. Kráčal po neosvetlenej ceste počas hustého dažďa

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Neďaleko Liptovského Mikuláša zrazilo v utorok večer osobné auto chodca. K nehode došlo na neosvetlenom úseku cesty, počas hustého dažďa. Dôchodca nemal na sebe povinné reflexné prvky.

Po 19:00 volalo na číslo 158 viacero vodičov. Policajtom oznámili, že stredom cesty kráča chodec v tmavom oblečení. Dôchodca išiel zrejme z Liptovského Mikuláša domov do blízkej obce. Podľa svedkov nekoordinovane prechádzal z jednej strany vozovky na druhú. Kým stihla na miesto doraziť policajná hliadka, na neosvetlenom úseku cesty, neďaleko Beňadikovej došlo k nehode. Podľa slov vodiča oktávie sa mu chodec z ničoho nič objavil pred autom. Strhol síce volant, zrážke však nezabránil. Muža zachytil pravou prednou stranou vozidla. Prvú pomoc mu dávali policajti. "Žiaľ, záchranári už mužovi nedokázali pomôcť. Utrpel poranenia, ktorým na mieste podľahol a lekár musel konštatovať smrť," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. "29-ročného vodiča sme podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. U 75-ročného chodca bola nariadená súdna pitva," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.  

Napriek tomu, že sa dôchodca pohyboval za zníženej viditeľnosti po frekventovanej ceste, nemal na sebe povinné reflexné prvky. Policajti aj v súvislosti s týmto tragickým prípadom, opätovne apelujú na chodcov, a vyzývajú ich k opatrnosti. "V prípade dopravnej nehody začal poverený príslušník trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Jana Balogová.

V Lieskovom pri dopravnej nehode skončilo auto v autobusovej zastávke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy