Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bratislavskí policajti rázne zakročili proti bezohľadným vodičom. Posvietili si aj na známeho hudobníka
Zdielať na

Bratislavskí policajti rázne zakročili proti bezohľadným vodičom. Posvietili si aj na známeho hudobníka

BRATISLAVA / Bratislavskí dopravní policajti rázne zakročili proti bezohľadným vodičom. V posledných dňoch sa zamerali na tých, ktorí bez oprávnenia parkovali na miestach, vyhradených pre ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím. Medzi nimi bol aj uznávaný hudobník.

O nekompromisnej snahe dopravných policajtov svedčia aj viaceré videá, ktoré zverejnili na sociálnej sieti. Okrem odtiahnutého auta či vysokej pokuty, hrozí takýmto vodičom aj zákaz činnosti. Policajti sa bežne stretávajú aj s ľuďmi, ktorí falšujú preukazy pre ťažko zdravotne postihnutých. Riešia však aj tých, ktorí na takomto mieste parkujú aj bez nich. "Policajti sa stretli s porušením tohto ustanovenia zákona u rôznych vodičov- bez ohľadu na ich sociálny status, typ a továrenskú značku vozidla. Nekompromisní boli bez ohľadu na to, či išlo o fyzickú alebo právnickú osobu, pretože zákon platí pre všetkých. Nekompromisne sme pristupovali ku každému jednému prípadu," uviedol Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava. 

Polícia však v tejto aktivite stále pokračuje. Okrem vonkajších parkovísk si posvietila aj na garážové priestory nákupných centier. Tentokrát si to odniesol aj známy slovenský hudobník. Policajti natrafili v podzemnej garáži nákupného centra aj na toto vozidlo. Patrí známemu 46-ročnému slovenskému hudobníkovi Ernestovi Sarkozimu. "Mal som dôležité stretnutie, na ktoré som meškal a bohužiaľ som si nevšimol, že som zaparkoval na mieste pre invalidov, čo ma veľmi mrzí, že som tam zaparkoval. Ako som išiel vlastne už preč, tak ma tam čakala hliadka, ktorá to so mnou začala riešiť," povedal hudobník Ernest Šarközi. 

Situáciu sa snažil vyriešiť pokutou. Aj napriek jeho snahe mu, ale na mieste zadržali vodičský preukaz. "V zmysle zákona mu hrozí pokuta do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov," informoval Michal Szeiff. 

Aký trest hudobníkovi hrozí sa ukáže o niekoľko dní. Dúfa však, že o svoj vodičský preukaz nepríde. Dovtedy mu s odvozom pomáha jeho manželka. "Keď má čas, tak ma vozí, alebo kolegovia. Ale myslím si, že je to dosť prísny trest na to, čo som spravil. Som človek a keby som neurobil občas nejaké chyby," povedal hudobník. "Nakoľko vykonávanie takýchto kontrol sa preukázalo ako opodstatnené, pokračujeme," dodal hovorca KR PZ Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy