Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia v rodinnom dome: Po hroznom čine, ktorého sa mal dopustiť, sa Peter obesil
Zdielať na

Tragédia v rodinnom dome: Po hroznom čine, ktorého sa mal dopustiť, sa Peter obesil

POVAŽSKÁ BYSTRICA / V polovici októbra otriasla Považskou Bystricou vražda. 56-ročnú Ľubku mal zavraždiť jej manžel, ktorý sa po prepustení z väzenia vrátil domov. Po dvoch týždňoch vyhrážky, za ktoré ho odsúdili aj naplnil a následne sa obesil v podkroví domu.

V júni to už Ľubka nevydržala, po rokoch týrania a bitiek sa odhodlala podať na manžela trestné oznámenie. "Manželke sa pod vplyvom alkoholu opakovane vyhrážal zabitím. Sudca ho poslal do väzby," informovala Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu Žilina. Za mrežami bol necelé 4 mesiace. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste a dostal sa na slobodu. "Súd 1.10 dohodu schválil a keďže bol obvinenému uložený podmienečný trest a rozsudok bol právoplatný musel byť ihneď z väzby prepustený na slobodu,"  pokračoval Tarabus. 

Podľa rozsudku mal nastúpiť na protialkoholické liečenie, no neurobil tak a šiel domov za manželkou. Po 15 dňoch naplnil hrozby. "V rodinnom dome mal 57-ročný muž zavraždiť svoju manželku a následne bol nájdený v podkroví toho istého domu bez známok života," informovala policajná hovorkyňa Danka Adamíková. 

"Zrazu si uvedomil pocit viny, čo urobil mohol to preto urobiť mohol cítiť hnev na seba okolie a mohol sa takto mstiť," povedala Oľga Vöröšová, primárka psychiatrického oddelenia  FNsP Žilina. Ľudia v Považskej Teplej sa Petra báli, často a rád pozeral na dno pohárika,  podľa nich na slobodu nepatril. Podľa odborníkov závislosť od alkoholu môže zmeniť celú osobnosť človeka. Podľa psychiatričky človek stráca morálne zábrany, sociálne väzby a koná pudovo. Svoju zlosť si mohol Peter vybíjať práve na manželke. "Požívatelia alkoholu sú nahnevaní na partnerov, nevedia zhodnotiť súvislosti a chcú sa im pomstiť," pokračovala Oľga Vöröšová. 

Vyšetrovanie prípadu ešte neskončilo, zastavia ho zrejme až vtedy keď sa potvrdí, že vrahom Ľubky bol jej manžel Peter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy