Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trojica väzňov plánovala únos ženy, potom čo vyjdú z väznice. Mali ju brutálne mučiť
Zdielať na

Trojica väzňov plánovala únos ženy, potom čo vyjdú z väznice. Mali ju brutálne mučiť

VARŠAVA / Trojica väzňov si pripravila sadistický plán únosu mladej ženy po tom, ako vyjdú z väzenia. Chceli tak získať peniaze na nový začiatok. Svoju obeť boli pripravení mučiť.

Prípad sa začal v ústave na výkon trestu odňatia slobody. Trojica mužov sa medzi sebou dohadovala, čo budú robiť po tom, ako vyjdu z väzenia. Muži si trest odpykávali spoločne už niekoľko rokov. Po tom ako dvoch z nich prepustili z väzenia, začali s prípravami. "Nápad sa zrodil vo väzení, kde boli umiestnení. Podstata spočívala v únose mladej ženy a následného žiadania o výkupné," vyšetrovateľka Katarzyna Cislo. 

Muži sa na únos dôsledne pripravili. Inštrukcie im mal dávať ich tretí spoločník. "Zistili sme, že únos mal byť veľmi brutálny, vrátane použitia teleskopických obuškov a paralyzátorov. Jeden z mužov mal dokonca sadistické sklony," pokračovala vyšetrovateľka Cislo.  

Policajtom sa však podarilo prekaziť akciu už v štádiu pokusu. Dvoch mužov zadržali priamo v aute v ktorom sa mal únos odohrať.  Hlavu organizovanej zločineckej skupiny policajti vypátrali pomerne rýchlo. Muž sa totiž stále nachádzal vo výkone trestu odňatia slobody. "Počas domovej prehliadky sme našli aj ďalšie nástroje, ktoré mali slúžiť na vykonanie únosu," hovorca Sebastian Gleń. Muži skončili na návrh prokurátora vo väzbe. A vyzerá to tak, že väzenské múry ani dlho neopustia. "Všetci traja boli obvinení z trestného činu únosu v štádiu pokusu. Hrozí im až 12 ročné väzenie," dodala vyšetrovateľka Cislo.  

Pozrite si reportáž o zamotanom prípade únosu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy