Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po smrti manželky si hľadal lásku cez internet. Našiel si takú, ktorá od neho vymámila takmer 12-tisíc eur
Zdielať na

Po smrti manželky si hľadal lásku cez internet. Našiel si takú, ktorá od neho vymámila takmer 12-tisíc eur

MYJAVA / Hľadal lásku a namiesto toho prišiel o všetky peniaze. Reč je o Jánovi z okolia Myjavy. Po smrti manželky si dal na internete inzerát, v ktorom hľadal ženu. Ozvala sa a v priebehu niekoľkých mesiacov od neho vymámila takmer 12-tisíc eur.

"Každé ráno smska, večer rozhovor, smsky písala krásne, takže človeka to ukľudňovalo, že niekoho mám, že niekto o mňa má záujem. Hľadal som si ženu, s ktorou budem," porozprával oklamaný Ján. Takto začal svoje rozprávanie Ján, ktorý po manželkinej smrti hľadal na internetovej zoznamke spriaznenú dušu. Ozvala sa mu právnička z Bratislavy. Romantika sa ale začala veľmi rýchlo rozplývať. "Po týždni odo mňa pýtala peniaze, 1300 eur," povedal poškodený muž. Povedala mu, že peniaze potrebuje na rekonštrukciu bytu a opravu auta. Ján jej hotovosť poslal.  

"Mali sme medzi sebou pekný kontakt. Pýtala 3000 eur, ja som jej ich poslal," pokračoval ďalej, vtedy zamilovaný Ján. Sľúbila, že peniaze vráti, ale nestalo sa tak. Ján začal byť opatrný, a preto za ním pricestovala. "Ma nahovorila na zdvojenú pôžičku, tam som prišiel o 5200 eur."  Vtedy si uvedomil, že žene dal takmer 12000 eur a je na mizine. Keď mu ich odmietala vrátiť, siahol si na život.  "Vypil som tabletky a zapil som to alkoholom. Spadol som na zem a rozbil som si hlavu. V bezvedomí som bol dve noci," opísal svoju situáciu ďalej Ján. 

V poslednej chvíli ho zachránil jeho brat. Trvalé následky bude mať asi do konca života. Žena mu však peniaze stále nevrátila. Obrátil sa teda na políciu. "V predmetnej veci bolo prijaté trestné oznámenie a vec je v štádiu vyšetrovania. V zákonnej lehote rozhodneme," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková. "Treba byť opatrný, všetko platiť cez internet banking, napísať účel platby a v zásade odporúčam písomnú dohodu," podotkol právnik Róbert Pietrik. 

Žena, ktorá ho mala pripraviť o peniaze nám napísala, že jeho tvrdenia nie sú pravdivé a peniaze mu poslala na účet. Pán Ján tvrdí, že nič nedostal. "Bol to podvod, podvrh, využila chlapa, ktorý túžil niekoho mať," dodal. 

Pozrite si reportáž o žene, ktorá okradla rakúsku dôchodkyňu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy