Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Z detského domova v Medzilaborciach utiekli dvaja maloletí. Polícia po nich vyhlásila pátranie
Zdielať na

Z detského domova v Medzilaborciach utiekli dvaja maloletí. Polícia po nich vyhlásila pátranie

MEDZILABORCE / Policajti vyhlásili pátranie po dvoch maloletých migrantoch z Afganistanu, ktorých nezvestnosť nahlásili vychovávatelia z detského domova v Medzilaborciach. Dve deti im chýbajú, no ďalších 11 ráno pribudlo.

Zo zariadenia odišli dvaja chlapci z Afganistanu. Vychovávatelia na to prišli okolo deviatej večer. Policajti po nich vyhlásili pátranie. Napriek okamžitému prehľadávaniu okolia mesta aj autobusových a železničných zastávok sa ich nájsť nepodarilo. Riaditeľ zdôrazňuje, že detský domov nie je väzenie, ale ide o otvorené zariadenie. Migranti, ktorí sa tu ocitnú, väčšinou majú cieľ inde. "Chcem im pomôcť, integrovať ich do spoločnosti, pokiaľ to oni odmietajú, my sme bezmocní. Oni nie sú rozhodnutí, že chcú zostať na Slovensku," vyjadril sa riaditeľ centra pre rodiny s deťmi v Medzilaborciach Vladislav Fejo. 

Kým dvaja chýbajú, ráno ďalších 9 detí z Afganistanu a dvaja Pakistanci pribudli. Ide o skupinu, ktorú našli v kontajneri nákladného vlaku v Dunajskej Strede. Čakajú ich lekárske prehliadky a následne pohovor. Až potom bude jasné, či chcú ostať na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy