Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bratská hádka skončila útokom na policajtov. V cele napokon skončilo päť ľudí
Zdielať na

Bratská hádka skončila útokom na policajtov. V cele napokon skončilo päť ľudí

HRANOVNICA / Hádka bratov pre pozemky na skončila útokom na zasahujúcich policajtov. V policajnej cele skončilo päť ľudí. Za najväčšieho vinníka však svedkovia bitky označili niekoho úplne iného.

"Konflikt sa začal v osade, tam sa pohádali dvaja bratia kvôli pozemku," vysvetľuje Jozef Šarišský, člen MOPS Hranovnica. Niekto zrazu zavolal políciu, no to sa už podľa svedkov prestali hádať.

Zákrok policajtov ich preto prekvapil. "Policajt, keď prišiel na dvor, chytil za ruky, dal ho na zem a tak ho zbil. Syn skočil na druhého policajta a tak sa dokopy potom bili," tvrdí príbuzná zadržaných. 

Situácia ale podľa zdroja z prostredia vyšetrovania pokojná vraj vôbec nebola a policajti zakročiť museli, no niektorým obyvateľom sa to nepáčilo a na policajtov zaútočili. "Rómski spoluobčania fyzicky napadli policajtov, ktorým spôsobili zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenia," približuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Občianska hliadka kontrolovala poriadok v inej časti obce, a tak zasiahnuť priamo nemohla, no emócie neskôr upokojila. "Zadržaných bolo celkovo päť osôb," upresňuje Ligdayová. 

Obyvatelia majú najväčšiu zlosť ale práve na človeka, ktorý políciu zavolal. Práve volajúci môže vraj za všetky problémy. "Máme stále nejaké veci, ale dajú sa riešiť. To spolunažívanie je ale prakticky na dobrej úrovni," myslí si starosta obce Vladimír Horváth. 

Celý incident údajne natočila kamera, zábery z nej skončili na polícii. Nikto konkrétny zatiaľ ale obvinený nebol. 

Polícia zasahovala v osade na východnom Slovensku. Má podozrenie z úžery: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy