Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ľubicu (41) dobodal agresívny manžel v policajnom aute. Pred súd sa postavili policajti, ktorí v prípade zasahovali
Zdielať na

Ľubicu (41) dobodal agresívny manžel v policajnom aute. Pred súd sa postavili policajti, ktorí v prípade zasahovali

ŽIAR NAD HRONOM / V Žiari nad Hronom začal proces s dvomi policajtmi, ktorí boli koncom leta 2017 na hliadke v Novej Bani a počas výjazdu im v služobnom aute zomrela žena. 41-ročnú Ľubicu po hádke s manželom odvážali na policajnú stanicu a vtedy žiarlivý muž otvoril dvere na aute a ženu dobodal nožom. Policajti čelia obžalobe z marenia úlohy verejným činiteľom.

Šokujúci prípad z konca augusta 2017 pojednával Okresný súd v Žiari nad Hronom. Na parkovisku pred domom v Novej Bani zaútočil žiarlivý muž na svoju manželku. Ľubica už sedela v policajnom aute, hliadku požiadala aby ju od zúrivého manžela odviezla preč. Vtedy sa stalo to čo nikto nečakal. "Priskočil z neosvetleného parkoviska pred domom k zadným dverám auta. Otvoril ich a poškodenú opakovane bodol do prednej časti trupu," uviedol Štefan Šurka, riaditeľ KR PZ Banská Bystrica.

Mladá policajtka a jej bývalý kolega, ktorí chceli 41-ročnú Ľubicu po hádke odviezť na policajnú stanicu, teraz čelia obžalobe z marenia úlohy verejným činiteľom. Podľa prokurátora mohli útoku zabrániť. Po príchode na miesto zle vyhodnotili situáciu a proti mužovi nezakročili, ani ho nezadržali. Na pojednávanie ani jeden z nich neprišiel. "Môj mandant využil svoje právo nezúčastniť sa pojednávania, a to najmä z toho dôvodu, že aby vyhrocoval ešte emócie, ktoré z tohto pojdenávania vyplývajú," informoval obhajca Jozef Bóna. Obaja sa cítia nevinní. "V danej situácii urobili všetko, čo bolo možné z pohľadu hliadky policajného zboru a zastáva názor, že takáto udalosť by sa stala ktorejkoľvek, ktorá by bola v tom čase na mieste," objasnil Jozef Bóna. 

Dve dospievajúce dcéry sa s tým čo urobil ich otec doteraz nevyrovnali, po maminej smrti ich vychovávajú príbuzní. "Uplatňujeme si nemajetkovú ujmu v rozsahu 30-tisíc každá poškodená a nárok na náhradu škody titulom nákladov na pohreb," povedal Filip Geleta, právny zástupca príbuzných obete. 

Samotný útočník je už právoplatne odsúdený a za útok na manželku si odpykáva 16 ročný trest. Pojednávanie odročil sudca na začiatok decembra, vypovedať príde aj samotný útočník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy