Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krik a šľahajúce plamene prebudili obyvateľov sídliska. Muž sa tam polial benzínom a podpálil
Zdielať na

Krik a šľahajúce plamene prebudili obyvateľov sídliska. Muž sa tam polial benzínom a podpálil

ŠAĽA / Muž (43) sa polial benzínom a zapálil. Stalo sa to nadránom na sídlisku v Šali. Horiaceho muža si náhodne všimla hliadka mestskej polície, ktorá prechádzala okolo. Bratislavčan, údajne všetko urobil kvôli žene.

Krik a šľahajúce plamene prebudili nadránom obyvateľov paneláku. 43-ročný muž prišiel na sídlisko s kanistrom a zapaľovačom. Na ihrisku si vyzliekol šaty a následne sa polial pravdepodobne benzínom. "Som sa zobudila niekto kričal," uviedla svedkyňa incidentu. 

​Potom, ako sa muž polial s horľavou látkou škrtol zapaľovačom. Okolo práve v tej chvíli išli mestskí policajti. "Šaty, hodinky, telefón, šiltovka a kabát, to všetko mal neďaleko uložené," vymenoval Daniel Potisk, mestský policajt. "Motopatrola spozorovala v diaľke oheň na tráve. Keď sme sa priblížili, zistili sme, že sa jedná o človeka," dodal.

Mestskí policajti aj s obyvateľmi, ktorí začuli, že sa niečo deje sa muža snažili uhasiť. Plamene šľahali do výšok. Robili všetko preto, aby mu pomohli. "Mali sme v služobnom vozidle handry a tým sme ho začali hasiť a aj občania ho svojím oblečením hasili," opísal udalosti mestský policajt. "Hasiči následne pomáhali pri ošetrovaní popálenej osoby," dodal Michal Varga, hovorca KR HaZZ. 

Muža s rozsiahlymi popáleninami záchranári previezli do nemocnice. "43-ročný muž utrpel rozsiahle popáleniny. Po stabilizácii bol transportovaný do nemocnice v Galante," informoval Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS. Muž utrpel popáleniny na 90 percentách tela je vo vážnom stave v umelom spánku. Podľa informácií televízie JOJ sa muž podpálil kvôli žene. Údajne býva v paneláku, pred ktorým to urobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy