Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda nákladného vlaku paralyzovala železničnú dopravu. Študenti sa nevedeli dostať na internáty
Zdielať na

Nehoda nákladného vlaku paralyzovala železničnú dopravu. Študenti sa nevedeli dostať na internáty

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Vlak sa vykoľajil v areáli spišsko-novoveskej stanice. To samozrejme ovplyvnilo cestujúcich a napríklad študenti dorazili na svoje internáty až v pondelok v noci.

Vozeň nákladného vlaku sa vykoľajil v priestoroch železničnej stanice. Hoci sa nehoda nestala na hlavnej trati, dopravu okamžite uzavreli. Mimo koľajníc skončil prvý vozeň za dvojicou rušňov. Pri nehode sa zhromažďovali železničiari aj vyšetrovatelia. V priestoroch železničnej stanice pribúdali cestujúci,  meškania vlakov na informačných tabuliach naskakovali po desiatkach minút. 

To, že sa pár metrov od stanice stala nehoda, nik z cestujúcich netušil. K vykoľajeniu vozňa došlo krátko po pol deviatej večer. Po hodine a pol dopravu na trati obnovili. No iba po jednej koľaji. Čo bolo príčinou nehody zatiaľ známe nieje. Zranený nebol nik. "Udalosťou došlo k poškodeniu koľajového zvršku. U zúčastnených zamestnancov dychovými skúškami nebolo zistené požitie alkoholických nápojov. Príčina vykoľajenia je v štádiu objasňovania, vzniknutá škoda bude vyčíslená dodatočne," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy