Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodičia zostali v šoku! Ich malá dcéra prišla po vypití nápoja s fľaštičkou od liekov
Zdielať na

Rodičia zostali v šoku! Ich malá dcéra prišla po vypití nápoja s fľaštičkou od liekov

PODTATRANSKÝ REGIÓN / Rodičia zostali šokovaní, keď im dcéra po vypití čokoládového nápoja ukázala fľaštičku od liekov, ktorá sa nachádzala v obale. Lieky sú určené pre psychiatrických pacientov. S dievčaťom utekali do nemocnice. Prípad nahlásili na polícii a my sme sa pýtali aj priamo výrobcu nápoja, ako je možné, že sa tam fľaštička od liekov dostala.

Dievča malo vypiť čokoládový nápoj, v obale s nápojom sa však mala nachádzať aj nádoba od liekov. "Hrozný šok som mala, nevedela som, čo teraz budeme robiť. Či aby zvracať išla alebo čo ďalej. Manžel je taký pokojnejší, takže on hneď obliekajte sa, ideme okamžite do nemocnice," opisuje šok matka dieťaťa. 

Rodičia mali strach, netušili kde je obsah od fľaštičky. Bola od liekov určených pre pacientov s psychickými problémami, preto rýchlo vyhľadali lekársku pomoc. "Hneď ju zobrali na príjem, kde ju museli zobrať aj na pozorovanie," hovorí matka. "Kedže nevieme množstvo, je ťažko predpokladať, ako by to mohlo tomu pacientovi poškodiť," vysvetľuje všeobecný lekár Peter Marko. 

Ich dcéra strávila v nemocnici napokon až dva dni, našťastie sa však účinky lieku neprejavili. Napriek tomu sú veľmi znepokojení záverom vyšetrovania. Otec išiel totižto ihneď po odvezení dcéry do nemocnice nahlásiť nález na políciu.

Ako sa do obalu dostala, ostáva záhadou 

Tá síce vyšetrovanie začala, no prípad posunula Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe Bratislava.  Jej zamestnanci vykonali niekoľko hĺbkových kontrol priamo u výrobcu nápoja, a to so záverom, že nie je možné, aby takýto cudzí predmet bol vložený do spotrebiteľského obalu počas výroby mliečneho výrobku. 

Oslovili sme priamo aj výrobcu. Spoločnosť nenesie zodpovednosť za vzniknutú situáciu, čo potvrdili aj orgány činné v trestnom konaní.

Šetrenie vylúčilo možné technické zlyhanie, zlyhanie človeka a systému riadenia bezpečnosti alebo iné pochybenie v príprave v procese plnenia. Ako sa fľaštička od liekov k nápoju dostala, ostáva záhadou. 

Humenčan sa snažil obmäkčiť súd, že nepredával pervitín, ale soľ a lieky na tlak: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy