Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vážna autonehoda na R1. Auto sa niekoľkokrát prevrátilo a skončilo na streche mimo cesty
Zdielať na

Vážna autonehoda na R1. Auto sa niekoľkokrát prevrátilo a skončilo na streche mimo cesty

ZVOLEN / Vážna nehoda sa stala na R1 pri Zvolene. Auto vyletelo z cesty, prerazilo zvodidlá aj oplotenie a niekoľkokrát sa prevrátilo cez strechu. Zranenému 45 ročnému vodičovi pomáhali hasiči aj záchranári. Okrem toho prehľadávali okolie, z auta totiž vypadla taštička s väčšou sumou peňazí.

Rýchlostnú cestu R1 pri Zvolene v sobotu večer blokovali vozidlá hasičov aj záchranárov. Tí pomáhali vodičovi auta, ktoré zdemolovalo zvodidlá aj oplotenie a navyše sa niekoľkokrát prevrátilo, až kým nezastalo v lesnom poraste. 

"Prerazilo zvodidlá aj ochrannú sieť proti zveri," približuje Martin Jaso z HaZZ Zvolen. "Niekoľkokrát sa prevrátilo cez strechu a zostalo prevrátené na boku," dopĺňa hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. 

Vodič sa pri opakovaných nárazoch zranil. Hneď na mieste ho ošetrovali záchranári, pre poranenia viacerých častí tela ho ale museli previezť do nemocnice. "Pri nehode utrpel vodič zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice," približuje Kováčiková. 

Hľadali taštičku s väčším obnosom peňazí

Navyše prehľadali aj okolie nehody. Muž mal totiž v aute taštičku s väčším obnosom peňazí, ktorá pri havárii vypadla z auta. Nájsť sa ju podarilo cestárom.

Komplikované bolo aj vytiahnutie auta späť na cestu. "Potrebné bolo vypíliť lesný porast," upresňuje Jaso. 

Presná príčina nehody ešte známa nie, do vyšetrovania bol pribraný aj znalec z odboru dopravy. 

Pri nočnej nehode sa zrazili tri autá. Jedno z nich vyletelo na chodník a zachytilo dvoch chodcov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy