Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príbuzní muža obvineného z úžery tvrdia, že je nevinný. Súd ho poslal do väzby
Zdielať na

Príbuzní muža obvineného z úžery tvrdia, že je nevinný. Súd ho poslal do väzby

CHMINIANSKE JAKUBOVANY / O prípade úžery, ktorý sa prevalil v Chminianskych Jakubovanoch na východnom Slovensku, dnes rozhodoval Okresný súd v Prešove. Policajná eskorta tam predviedla 36-ročného muža, ktorého zadržali policajti po zásahu v osade. Obvinený muž mal podľa polície požičiavať peniaze. Späť však žiadal 100 percentný úrok.

"To nie je pravda, on nikomu nepožičiaval peniaze. Máme aj svedkov, polovicu z Chminianskych Jakubovian môžu mu dokázať, že žiadna úžera tam nebola," vraví príbuzná obvineného. 

Obvinený sám nepovedal počas toho, keď ho predvádzali pred súd, ani slovo. Pred budovou súdu čakalo asi dvadsať obyvateľov osady. Sú presvedčení o tom, že muža podozrivého z úžery zadržali neprávom.

Rodina z Chminianskych Jakubovian, ktorá podala aj trestné oznámenie však o pôžičkach v osade tvrdí niečo úplne iné. Dokonca vraj nie sú jediní, od ktorých mal obvinený muž žiadať neprimerané úroky. "Dvesto dal a štyristo pýtal naspäť," hovorí poškodená rodina. 

"Dlžník bol zaviazaný vracať požičané peniaze s úrokom vo výške 100%," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Muža obvineného z úžery predviedli pred Okresný súd. Ten rozhodol, že bude stíhaný za mrežami.

"Z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti," potvrdila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. S rozhodnutím súdu obvinený muž spokojný nebol. A rovnako tak ani jeho príbuzní.

"My celá osada teraz budeme štrajkovať proti nemu, že to pravda nie je," pokračuje príbuzná obvineného 36-ročného muža. "Proti rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd," dodala Petrufová. 

Pozrite si ďalšiu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy