Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záchranárov v Malej Fatre zamestnalo hľadanie lietadla, ktoré tam malo spadnúť
Zdielať na

Záchranárov v Malej Fatre zamestnalo hľadanie lietadla, ktoré tam malo spadnúť

MALÁ FATRA / Vo štvrtok večer krátko po pol desiatej mužský hlas na linke 155 oznámil, že v oblasti Rozsutca v Malej Fatre videl spadnúť lietadlo. Horskí záchranári, hasiči aj policajti vyrazili a boli pripravení na mimoriadnu situáciu. Nakoniec sa ale zistilo, že žiadne lietadlo nespadlo. Muž, ktorý túto informáciu zatelefonoval môže mať problém nielen so zákonom, ale aj s financiami, ak mu výjazd zložiek dajú zaplatiť.

Telefonát, ktorý večer prijali na tiesňovej linke, postavil na nohy všetky záchranné zložky. "Sme boli vyzvaní na pátranie po spadnutom lietadle, ktoré malo spadnúť v oblasti Malého Rozsutca," vraví príslušník horskej záchrannej služby Andrej Bárdy. 

Do terénu vyrazili hasiči policajti a deväť horských záchranárov na troch terénnych autách. Pátrali v dolinách a v priľahlých oblastiach. "Na miesto boli vyslané hliadky, ktoré vykonali pátranie," vraví hovorkyňa policajného zboru Nikola Kačkovič. 

Pripravení boli aj záchranári. "Na miesto boli vyslané zložky IZS, vrátane dvoch ambulancií ZZS," potvrdil Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. 

Záchrannú akciu ukončili po dvoch hodinách, keď sa zistilo, že šlo o planý poplach. Informácie ale nikto zo zúčastnených podceniť nemohol, v teréne tak bolo viac ako 20 ľudí a všetci museli byť na zásah pripravení. 

Policajti už vedia, kto na linku 155 telefonoval. Muža ale zatiaľ nevypočuli. "Na prípade pracujeme a vykonávame objasňovanie vo veci ako aj určenie právnej kvalifikácie," informovala hovorkyňa policajného zboru Nikol Kačkovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy