Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žilinčan už pozná svoj rozsudok. Za podiel na samovražde priateľky ho súd poslal za mreže
Zdielať na

Žilinčan už pozná svoj rozsudok. Za podiel na samovražde priateľky ho súd poslal za mreže

ŽILINA / 26-ročný Filip zo Žiliny už pozná svoj ortieľ na nezvyčajné obvinenie. Podľa obžaloby sa tento mladík podieľal na samovražde svojej 29-ročnej priateľky Jaroslavy, ktorá bola matkou ich dvoch detí. Tento Žilinčan bol pritom vo svojom mladom veku už predtým 19-krát súdne trestaný za rôzne činy, pri ktorých porušil zákony.

Susedia nám povedali, že sa Filip s Jarkou spolu často hádali. Podľa obžaloby taktiež v ten osudný deň došlo medzi nimi k ostrému konfliktu a dokonca sa aj pobili. V byte vtedy boli aj ich dve malé dcérky. Mladá žena zamkla dvere, aby jej priateľ nešiel znova za kamarátmi. 

Ich spor vyvrcholil tragédiou. Nešťastná Jarka si sadla na balkón s tým, že vyskočí zo siedmeho poschodia a Filip ju nabádal, aby to urobila. Žiaľ, nakoniec ho poslúchla. „Opätovne zakričala, či si myslí, že to neurobí, že skočí, nech skape, na čo následne urobila dva až tri podrepy, odrazila sa od zábradlia a skočila,“ približuje prokurátorka. 

Za tento čin mu hrozilo až osem rokov straty slobody. Najprv síce odmietol s prokurátorom uzavrieť dohodu o vine a treste, no v súdnej sieni sa nakoniec rozhodol priznať svoju vinu.

"Okresný súd Žilina uznal obžalovaného za vinného zo spáchania zločinu účasti na samovražde. Za tento trestný čin mu bol uložený trest odňatia slobody vo výmere štyri roky nepodmienečne," konštatuje hovorca KS Žilina Jozef Michňa. 

Ide už o jeho 20-ty rozsudok 

Prokurátorka, ako aj samotný obžalovaný, hneď v súdnej sieni povedali, že sa nechcú odvolať, verdikt je teda právoplatný. Lenže tento mladý muž pobudne vo väzení viac ako štyri roky.

Toto už je jeho dvadsiaty rozsudok, ktorý si vypočul na súde. A to si ešte nestihol odpykať ďalšie dva tresty, ktoré dostal predtým. Takže ho čaká celkový pobyt za mrežami, ktorý bude trvať takmer 11 a pol roka.

Proces s údajným slovenským teroristom sa blíži ku koncu. Za propagovanie Islamského štátu mu hrozí až 15 rokov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy