Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž (55) podpálil dom, kde žije s manželkou. Potom sa pokúsil siahnuť si na život
Zdielať na

Muž (55) podpálil dom, kde žije s manželkou. Potom sa pokúsil siahnuť si na život

KREMNICA / Ráno v Kremnici z rodinného domu šľahali 10-metrové plamene. Podpálil ho 55-ročný muž, ktorý tam žije aj s manželkou. Potom sa pokúsil siahnuť si na život. Našťastie si ho všimli susedia, ktorí mu utekali na pomoc.

Počkal si na to, kým bude dom prázdny, ráno ešte odviezol syna na stanicu. Päťdesiatpäťročný Kremničan izby poschodového rodinného domu polial benzínom a škrtol zápalkou. "Začalo strieľať ako keď horí eternit, vravím, to nie je žiadne lístie čo niekto páli," opísala situáciu suseda. Po založení požiaru vybehol na záhradu, kde sa pokúsil obesiť. Jeho konanie si našťastie všimli susedia. Až do príchodu záchranárov mu poskytovali prvú pomoc. "Záchranári po príchode na miesto uviedli muža do umelého spánku a v kritickom stave ho previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Keď prišli na miesto hasiči, šľahali zo strechy 10-metrové plamene, zasahovali tu hasiči z troch okresov. Úmyselné podpálenie potvrdil aj hasičský vyšetrovateľ. Motívom konania 55-ročného muža mali byť rodinné nezhody.  "V tomto prípade ide o podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Požiar prakticky zničil celý nedávno zrekonštruovaný dom, predbežné škody presiahli 120 tisíc eur.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy