Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Útok nožom v Dunajskej Strede. Na muža mala zaútočiť bývalá partnerka
Zdielať na

Útok nožom v Dunajskej Strede. Na muža mala zaútočiť bývalá partnerka

DUNAJSKÁ STREDA / Štyridsiatnik z Dunajskej Stredy skončil v nemocnici po tom, ako ho ráno v byte jeho rodičov napadla nožom expriateľka. A to pritom čakal na kamaráta, aby ho odviezol na nástup do výkonu trestu. Pykať mal za šoférovanie bez vodičského preukazu.

"Hádali sa a potom, čo sa stalo neviem, keď som prišla domov, boli tu už policajti a záchranná služba," vraví mama dobodaného muža. V byte na 4. poschodí jedného zo sídlisk v pondelok ráno prišlo k napadnutiu nožom.

Žena (34) bez pozvania vošla do bytu, v ktorom žil jej priateľ s rodičmi. Stretávali sa približne rok, dokonca u nich neraz prespala. Dnešnému útoku predchádzala ďalšia z radu hádok, ktoré vraj mávali medzi sebou. "Videl som policajtov, ale neviem o ničom, akurát som schádzal dole, dve autá, troch som videl určite, dvoch mužov a jednu ženu – fotili," povedal sused. 

Žena, matka maloletého dieťaťa, sa s priateľom mala pohádať už v nedeľu večer a následne odišla z bytu. Ale v pondelok ráno sa opäť vrátila – cez vchod, zabezpečeným špeciálnym zámkom, sa do schodišťa mohla dostať len s niektorým zo susedov, do bytu už vtrhla násilím.

"Žena mala najprv slovne a následne nožom zaútočiť na svojho bývalého priateľa. Spôsobila mu bodno-rezné ľahšie zranenia," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

"Tu boli záchranári, tu stáli policajti, Žolt mal rez tu na ruku, tu a susedka povedala, že aj tu krvácal. Ona odtiaľto bežala odtiaľ," povedala mama dobodaného muža. Expriateľ skončil na ošetrení v nemocnici, čo mu narušilo pomerne závažné plány.

"Žolt šoféroval bez vodičáku a dneska mal nastúpiť do Leopoldova, že jeden kamarát ho zoberie tam a vtedy ráno sa to stalo," dodala mama dobodaného muža. "Polícia začala trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody a ublíženie na zdraví v štádiu pokusu," uviedla Kredatusová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy